• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK JE ZLIKOVAC, A RODŽER I RAFA SVE RADE DOBRO! Konačno je neko progovorio - njene riječi su zapušile usta svima

Autor Nemanja Stanojčić

Viktorija Azarenka objasnila je glavne razlike između Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

 Arina Sabalenka o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i to očigledno mnogima smeta. Zbog toga se traži način da se umanji njegov uspjeh na svakom koraku. Pokušao je to donekle i novinar Sajmon Džordan prilikom intervjua sa Viktorijom Azarenkom, ali ga je bjeloruska teniserka svaki put zaustavila i imala spreman odgovor.

Probao je to i Britanac koji je u nekoliko navrata želio da prebaci krivicu na Srbina za određene stvari, Vika mu to nije dozvolila.

"Osjećam da Đoković ne dobija dovoljno zasluga, ne onoliko koliko zaslužuje. Rodžer je elegantan, ima neverovatan talenat, vjerovatno je najtalentovaniji od sve trojice. Rafa je borac punog srca. Novakov um? Nikada nisam tako nešto vidjela ni kod jednog sportiste", počela je Azarenka.

Kada je pričala o određenim problemima sa Novakovim izjavama stala je u njegovu odbranu. "Suočava se sa mnogim kritikama, da, neke stvari sam izazove, ali mora da se poštuje njegov stav. Ne odustaje od onoga u šta vjeruje. Mogu da se složim ili ne, ali takav je. Njegov um, ta vrsta discipline, odlučnost. Stvarno ne dobija dovoljno zasluga i stvarno sam oduševljena njime."

Kada je Sajmon probao da istakne kako je "Novak zaslužio određene stvari" Azaenka mu je brzo zapušila usta.

"Njegova radna etika, disciplinovanost. Vidi se taj uticaj Istočne Evrope. Karakter, pričaju da je zlikovac, ali ja mogu da ga razumijem. Postoje dvostruki aršini za neke. Za njega, da održi taj dobar imidž morao bi da radi mnogo više od Rafe i Rodžera. Tako je u mojim očima, Nadal i Federer, kao da ne mogu da urade ništa loše, sve što oni urade je podržano, dok za Novak djeluje kao da se konstantno penje uzbrdo."

Tvrdi da je srpski igrač sada drugačiji nego što je bio slučaj ranije. "Osjećam da, kada je bio mlađi, da je htio da bude više voljen. Sada je prestao da razmišlja o tome, nije ga više briga za to. Nešto se promijenilo." Djeluje da se promijenilo to što je Novak shvatio da šta god da kaže i uradi da će biti protumačeno na neki drugi način, razmišlja samo o tenisu i na terenu im dokazuje ko je stvarno najbolji.

Pričala je na kraju i o svojim planovima i ciljevima i da li sa 33 godine razmišlja o penziji.

"Nisam ispunila sve što želim, mislim da nikada neću uspjeti u tome, moraću da se zadovoljnim sa tim da sam dala sve što sam mogla i da je vrijeme da nastavim dalje. Htjela sam da osvojim sve, nebo je granica, stvarno sam tako razmišljala. Zato sve radim na 100 odsto, neću sigurno uspjeti da ostvarim sve što želim, ali mi to drži motivaciju i želju. Želim da me pamte kao osobu koja je ostavila ovaj sport u boljim uslovima nego što je boi, radim dosta stvari iza kulisa kako bi pomogla. Nadam se da ću u budućnosti moći da utičem na još progresa i napretka. Bili Džin King bila je moja inspiracija, borila se za bolju budućnost i vjerujem u to. Ne bih igrala da ne vjerujem da mogu da osvojim neki grend slem. Kada osetim da to ne mogu, vjerovatno će tada biti vreme za prekid", zaključila je Azarenka.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:51
Novak mikrofon
Izvor: Instagram/jelenadjokovicndf
Izvor: Instagram/jelenadjokovicndf

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC