• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija, solidna, osamnaesta

Srpski juniori prije šest godina bili su srebrni na Svjetskom prvenstvu, a ove godine vraćaju se kući sa 18. pozicijom i pet poraza iz sedam mečeva.

 RUKOMET (SP): Srbija, solidna, osamnaesta Izvor: MONDO

Na svu sreću – gotovo je!

Prije šest godina u Mađarskoj juniori su igrali finale Svjetskog prvenstva i izgubili od Danske 40:35. Ove godine u Grčkoj, naši juniori igrali su za 17. mjesto i izgubili od Mađarske poslije produžetaka – 36:35 (32:32, 18:14).

Na taj način, u dvorani PAOK u Solunu, završena je jedna od najgorih epizoda srpskog reprezentativnog rukometa u juniorskoj konkurenciji. Srbija je, pod imenima SFRJ, SRJ, SCG i Srbija osvojila tri zlatne, dvije srebrne i tri bronzane medalje na Mundijalima.

Ove godine, momci Igora Butulije kući se vraćaju sa 18. mjestom, pobjedama nad Čileom (35:19) i Argentinom (32:27), a porazima od Norveške (29:26), Francuske (24:23), Slovenije (28:19), Tunisa (25:22) i Mađarske za kraj.

Mađari su tokom cijelog meča bili u blagoj prednosti, ali su u poslednjih šest minuta "orlići" uspjeli da uhvate priključak i izbore produžetak. Ipak, u njemu, ostali su "kratki" za gol.

U timu je najefikasniji bio Draško Nenadić sa devet golova, a pratili su ga Ognjen Jokić sa šest i Nemanja Ilić sa pet. Golman Tibor Ivanišević zabilježio je svega sedam odbrana od 41 udarca koliko su mu uputili sjeverni susjedi, dok je njegova zamjena Nikola Džamić ostao bez odbrane iz dva šuta koja su upućena prema njemu.

Mađari su četiri minuta prije kraja imali tri gola prednosti (32:29), ali su Jokić i Dimitrijević sa dva pogotka izborili dodatnih deset minuta.

U četvrtfinalu SP u Solunu, u utorak, sastaće se Danska – Švedska, Španija – Tunis, Slovenija – Egipat i Francuska – Njemačka.

(N. J. – MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC