• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROLAN GAROS: Ivanovićeva uspešno startovala

Ana Ivanović uspešno je započela takmičenje na ovogodišnjem Rolanu Garosu.

 ROLAN GAROS: Ivanovićeva uspešno startovala Izvor: MONDO

Srpska teniserka, koja spada u najuži krug favorita za titulu u Parizu, savladala je u prvom kolu Šveđanku Sofiju Arvidson sa 2:0, po setovima 6:2, 7:5, posle 95 minuta igre.

Ana je u meč ušla sa mnogo samopouzdanja i od starta je dominirala. Odlično odrađene pripreme za najpoznatiji turnir na šljaci bile su odmah vidljive.

Ivanovićeva, koja je u Parizu postavljena za drugog nosioca, veoma dobro se kretala, izlazila je na mrežu, slala skraćene lopte i otežala posao protivnici, koja je tipičan igrač sa osnovne linije.

Takva igra omogućila joj je brejk već u četvrtom gemu (3:1), nakon čega je bez problema održavala prednost. Ona je protivnici do kraja seta, dozvolila samo da osvoji još jedan gem i posle 39 minuta stigla je do vođstva od 1:0 u setovima.

I u nastavku je Srpkinja krenula dobro, ali je Šveđanka pojačala igru i već u trećem gemu oduzela protivnici servis. Nakon toga ona je povećala vođstvo, a zatim stigla i do tri brejk lopte.

Ipak, druga igračica sveta uspela je da spasi gem na svoj servis, ali praktično i meč. Osokoljena posle toga Ivanovićeva je uzvratila brejk i dovela set u egal (3:3). I kada se činilo da je uspostavila kontrolu na terenu, Arvidson je vrlo brzo u sedmom gemu opet stigla do nove tri brejk lopte, a Ana je, uz veliku muku, još jednom spasila preokret.

Prilikom vođstva od 5:4 Ivanovićeva je pokušala da iskoristi pritisak koji je njena protivnica tada imala prilikom servisa, ali je Arvidson, ipak, produžila duel. Sve što je tada propustila, Ana je nadokadila dva gema kasnije kada je sustigla prednost rivalke izbegla taj-brejk i slavila sa 7:5.

"Bio je to borben meč, težak, ali je najvažnije da sam upisla pobedu. Bila sam nervozna, nariočito u drugom setu, ali sam uspela brzo da ga privedem kraju", izjavila je kratko Ivanovićeva posle pobede.

Zanimljivo je da se Ana i prošle godine na startu Rolan Garosa sastala upravo sa Šveđankom i tada slavila rezultatom 6:2, 6:0. One su pre toga, 2003. godine, odigrale duel na turniru u Luksemburgu, koji je dobila Arvidson sa 6:1, 6:1.

Ivanovićeva, koja je prošle godine poražena u finalu Rolan Garosa od Žastin Enan, u narednoj rundi igraće protiv Čehinje Lusi Šafarove, koja je u prvom kolu lako nadigrala Nemicu Sandru Klosel sa 6:1, 6:1.

Ana je sa Šafarovom, koja na WTA listi zauzima 41. mesto, odigrala do sada samo jedan duel i odnela pobedu. Čehinja je savladana prošle godine na turniru u Los Anđelesu rezultatom 6:2, 6:2.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC