• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DELFINI": Mirne glave za finale

Srpski vaterpolisti cijene jaku odbranu i kolektivni duh Italijana, ali svjesni su uloge favorita. Selektor Udovičić: „Ne nasjedajte na provokacije“.

 "DELFINI": Mirne glave za finale Izvor: MONDO

Spektakularni preokret u polufinalu Svjetskog prvenstva u Šangaju mora pod hitno da se zaboravi, jer već u subotu „delfine“ očekuje finale protiv Italije.

„Azuri“ su iznenađujuće lako savladali Hrvatsku u polufinalu i potvrdili da su u usponu forme. Zato u taboru srpske reprezentacije niko ne želi da se prisjeća nedavnih pobjeda nad Italijom u Firenci u okviru Svjetske lige.

„Ti mečevi ništa ne znače i oni nemaju nikakve veze sa susretom kojim zatvaramo prvenstvo. Imamo veliku priliku i ne bismo smjeli da je propustimo” , poručio je Nikola Rađen.

Italijani su, najviše zahvaljujući jakoj odbrani, stigli do ubjedljivog vođstva protiv Hrvata - 9:5. Na kraju je bilo 9:8.

“Odbranu su doveli do savršenstva. Jaki su i u pojedinačnim kontrama. Moramo da budemo oprezni jer nisu naivan protivnik. Uostalom stigli su do finala” , nadovezao se Filip Filipović.

Andrija Prlainović podsjeća da ekipu Alesandra Kampanje krasi snažan kolektivni duh.

“Nikada nisu igralo tako kolektivno. Golman Tempesti je vođa, ali imaju još nekoliko vrhunskih igrača poput Gala, Đorđetija, Feluga. Biće neizvjesno. Odbrana im je najjači adut”.

“Delfini” ipak ne bježe od uloge favorita.

“To je logično jer je Italija zemlja u usponu. Ima tri uzastopna finala i zato ne smijemo ni jednog trenutka da se opustimo, da ih potcijenimo. Najvažnije u ovom meču je da sebe smirimo, uđemo na pravi način u duel. U tom slučaju imamo velike šanse da pobijedimo”, jasan je kapiten Vanja Udovičić.

Selektor Dejan Udovičić upozorava igrače da ne nasjedaju na provokacije.

“Ne smijemo da reagujemo na simuliranje i sudijske odluke. To bi bilo pogubno. Ovo je finale, niko ne voli da gubi. Ova ekipa ima lijepu priliku da napravi drugi trijumf za redom na svjetskim prvenstvima. Ali mi ne želimo da branimo Rim već hoćemo da imamo motiv osvajanja Šangaja. Šanse su potpuno otvorene” .

Predsjednik VSS Velibor Sovrović tvrdi da su reprezentativci “čvrsto na zemlji”.

“Ova generacija je prije svega skup izvanrednih momaka. Znam da će dati sve od sebe da pobijede u finalu ali i na ovome što su uradili tokom ljeta treba da im skinemo kapu”.

Finale je na program u subotu od 15 sati po srednjeevropskom vremenu.

(MONDO, foto waterpoloserbia.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC