• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini": Radujte se i ovo je veliki uspjeh

Srpski vaterpolisti malo tužni, ali ipak ponosni što su drugi na svijetu. Nikola Rađen: "Srebrna medalja za Srbe na Kosovu".

 "Delfini": Radujte se i ovo je veliki uspjeh Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Partizan je prvi u Evropi. Vaterpolo reprezentacija Srbije je osvajač Svjetske lige i vicešampion svijeta u Šangaju.

Kakvo vaterpolo ljeto!

"Dobri momci", kako su prozvali vaterpolo ekipu Srbije poslije osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu u Rimu prije dvije godine, pokazali su još jednom da im je zajedništvo i prijateljstvo jedno od najjačih oružja.

Zagrljeni, sa srebrnim medaljama oko vratova, dočekali su direktno uključenje u program RTS-a iz Šangaja, i poručili naciji: "Ljudi, Srbijo, ovo je veliki uspjeh! Treba svi da slavimo".

Jeste, ovo je zaista veliki uspjeh za zemlju koja je u rijetko kojem sportu druga na svijetu ili u samom vrhu.

Srbija je izuzetno talentovana sportska zemlja. Vaterpolisti su, možda, barjaktari decenijama unazad.

Na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, "delfini" su zaustavljeni u finalu. Od, objektivno, bolje i spremnije Italije. U ovom trenutku, razumije se.

Ali, Srbija ima najboljeg igrača na turniru. To je Filip Filipović.

"Svim igračima i stručnom šabu čestitam na ovom ljetu. Većina ovih igrača je sa Partizanom osvojila Evroligu. Reprezentacija je osvojila Svjetsku ligu i drugi smo na svijetu. Treba da budemo prezadovoljni i da sa takvim utiskom uđemo u olimpjsku godinu. Hvala naciji što nas je bodrila, dali smo sve od sebe. Ne smijemo da budemo nezadovoljni. Navikli smo i sebe i sve na zlato, ali i ovo je ogroman uspjeh", rekao je Filipović, koji je na turniru u Šangaju postigao ukupno 19 golova.

Kapiten Vanja Udovičić je u finalu protiv Italije imao jedan vanserijski potez. Dribling kojeg se ne bi postidjeli ni Maradona, ni Pele. Možete samo da zamislite kako je teško to učiniti u bazenu, u vodi.

"Napravili smo izuzetan uspjeh! Srbija je, ljudi, druga na svijetu! Treba da slavimo i treba da se zna da je ovo uspjeh. Žao mi je što smo mi sada malo potišteni, ali drugo mjesto za Srbiju na svijetu je ogromna stvar. Žao mi je što možda neko drugačije razmišlja, ali smatram svi treba da slavimo", poručio je Udovičić.

Andrija Prlainović je po običaju bio smiren i razborit:

"Vrhunski sport je takav. Svako ima dvije, tri prilike da dobije, da rješi. Protiv Mađara jesmo, danas nismo. Prezadovoljan sam cijelim ljetom, eto, zastali smo samo jedan korak. Osvojili smo Svjetsku ligu, bili smo odlični na SP. Hvala momcima i stručnom štabu, Savezu i svima koji su navijali za nas. Trudićemo se da na ovakav način igramoi dalje i da ubuduće obradujemo naciju. Nemamo raloga da budemo razočarani, dali smo sve od sebe. Težak je ovo bio turnir, ne možeš uvijek da pobijediš. Sport zato i ima draž. Ne pobjeđuju uvek favoriti i drugi igraju vaterpolo".

Nikola Rađen je, u ime ekipe, poklonio srebrnu medalju srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Čitali smo preko interneta šta se dešava ovih dana na Kosovu. Zato, tom narodu poklanjamo medalju. Borili smo se za nas, za Srbiju".

Mnogi su željeli da skinu Srbiju sa trona. Mnogima smo "dosadili".

Golman Slobodan Soro na te komantare odgovara: "Ništa ja ovde ne bih menjao".

"Navikli smo na raznorazne stvari. Znam da ljudi iz Saveza daju sve od sebe da svake godine imamo sve bolje uslove. Dok mi pravimo rezultate ne obaziremo se na ono van bazena. Ima tu i sportske sujete, ali dok nam ide ne treba ništa mijenjati", rekao je Soro.

Naredno takmičenje koje Srbiju očekuje biće Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu u drugoj polovini januara. Na ljeto Olimpijske igre u Londonu i napad na...Na zlato, naravno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC