• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Dobro došli, šampioni!

"Drago mi je što sam kapiten , saigrač, a prije svega, prijatelj ovim momcima", rekao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić po slijetanju u Beograd.

 VATERPOLO: Dobro došli, šampioni! Izvor: MONDO

Dobro došli šampioni!

Tako ih svakako treba nazvati, iako su ovog puta kući donijeli srebrnu medalju. Vicešampioni svijeta, vaterpolisti Srbije, stigli su u ponedjeljak u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" priređen im je svečani doček.

Kakav i zaslužuju momci koji svakog ljeta naciju čine ponosnom, a zemlju predstavljaju u najboljem svjetlu!

Kapiten srpske reprezentacije Vanja Udovičić u obraćanju novinarima rekao je da je medalja osvojena u Šangaju "poklon Srbiji i srpskom narodu".

"Hvala igračima koji su tokom ovog ljeta pružili nešto izuzetno. Pokazali smo veliku borbenost i zalaganje na putu do medalje. Drago mi je što sam kapiten , saigrač, a prije svega, prijatelj ovim momcima. Zahvaljujem se stručnom štabu i svim ljudima koji su nam omogućli da predstavljamo Srbiju", rekao je Udovičić

On je ponovio da "ostaje žal za propuštenim šansama u finalu".

"Ova ekipa još nije dostigla zenit. Očigledno je da još nismo zreli za sam vrh, ali sam uvjeren da ćemo ga uskoro postići. Volio bih bar još jedno finale u ovom sastavu", rekao je Udovičić.

Selektor Dejan Udovičić zahvalio se igračima na svemu što su pokazali u prethodna dva mjeseca.

"Ovo ljeto je bilo najteže za posljednjih šest godina otkako sam selektor. Zato je uspjeh još veći. Izborili smo vizu za London i igrali dva finala. Hvala momcima i želim im da se dobro odmore, kao i mnogo sreće u klubovima", rekao je selektor Udovičić.

Novinarima se obratio predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović koji je rekao da mu je bilo "zadovoljstvo i posebna čast biti uz ove momke".

"Srećni smo što smo se poslije 25 dana vratili u Srbiju. Vaterpolisti su primjer zalaganja, dobrog ponašanja i drugarstva. Posebno sam ponosan zbog načina na koji su pobijedili Mađare u polufinalu. Pokazali su, u pravom smislu te riječi, kakav je karakter naše zemlje", rekao je Sovrović.

U ime Skupštine grada Beograda, vaterpoliste je pozdravio zamjenik gradonačelnika Milan Krkobabić, dok je generalni sponzor vaerpolo tima Telekom Srbija svakog igrača i članove stručnog štaba nagradio najnovijim mobilnim telefonom.

Srpski vaterpolisti su krajem juna u Firenci osvojili Svjetsku ligu i tako obezbijedili plasman na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu, a u subotu su poslije produžetaka poraženi od Italije sa 8:7 u finalu Svjetskog prvenstva u Šangaju.

Ipak, i sam plasman u finale bio je podvig nad podvizima, jer je Srbija u polufinalu pobijedila Mađarsku poslije produžetaka sa 15:14, iako je tokom meča gubila sa četiri gola razlike.

Za najboljeg igrača turnira u Šangaju proglašen je reprezentativac Srbije Filip Filipović, a zajedno sa saigračem Andrijom Prlainovićem izabran je u najbolji tim Svjetskog prvenstva 2011. godine.

(agencije/MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC