• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Avramović sa kapicom Zvezde

"Začikavaju me drugari što sam iz Partizana prešao u Zvezdu, ali ja sam profesionalac", rekao je srpski reprezentativac Marko Avramović.

 VATERPOLO: Avramović sa kapicom Zvezde Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentativac Marko Avramović potpisao je danas ugovor i dobio kapicu Crvene zvezde VET sa brojem 7. Time je komplatirao transfer u Zvezdu, po mnogima iznenađujući, jer je bio na korak od prelaska u jedan italijanski klub.

Ipak, poslije Svjetskog prvenstva u Šangaju, na kojem je sa srpskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju, odlučio je da ostane u srpskom vaterpolu. Pojavila se rvena zvezda VET sa, kako je rekao, konkretnom ponudom.

"Imao sam ponudu jednog italijanskog kluba, trebalo je da potpišem ugovor na četiri godine, ali nešto se tu iskomplikovalo. Zvezda se javila, bila je konkretna i ja sam zadovoljan što sam došao ovde", rekao je Marko Avramović nakon potpisivanja ugovora (1+1 godina).

Osim Avramovića, Zvezda je zadržala reprezentativnog golmana Gojka Pijetlovića, a ovog ljeta u nju je došao još jedan bivši igrač Partizana, iskusni Jugoslav Vasović.

"Ne zanosimo se još napadom na titulu. Ali, ova ekipa ima kvalitet, dva reprezentativca, jedan bivši...Probaćemo da doguramo u prvenstvu i u kupu do finala, a i da u Evropi uradimo što više budemo mogli (Zvezda će igrati kvalifikacije za Evroligu)", rekao je Avramović.

Naravno, jedno od pitanja je bilo: kako je kao Partizanovo dijete mogao da se odluči za Crvenu zvezdu VET?

"Mi smo profesionalci. Jeste da sam Partizanovo dijete, ali sada sam igrač Zvezde i moji ciljevi su sada da ona postigne što više. Ipak, rivalitet između Zvezde i Partizana nije toliko veliki u vaterpolu. Već su me začikavali drugari, ali većih problema ne bi trebalo da bude", kaže Avramović.

Marko Avramović je cio život igrao vaterpolo u Partizanu. Prije tri godine, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Partizanom i bio je standardni igrač u timu sa Banjice.

Međutim, nekako baš u jeku vaterpolo sezone i Partizanovog plasmana na finalni turnir Evrolige u Rimu, nešto je puklo na relaciji Avramović - klub, tačnije između njega i trenera Igora Milanovića. Nezadovoljan statusom u Partizanu srpski vaterpolo reprezentativac podnio je zahtev za raskid ugovora sa crno-bijelima.

"Na ovakav potez sam se odlučio zbog neprofesionalnog i nekorektnog odnosa čelnih ljudi Partizana prema meni“, rekao je tada Avramović.

Milanović je potom odgovorio da Avramović ne ide sa ekipom na meč Evrolige protiv Budve, jer nije u formi. Međutim, 25-godišnji Avramović je uzvratio da to nije istina, već da nije pristao na revidiranje sadašnjeg ugovora, odnosno da se usprotivio smanjenju plate.

Vaterpolista očekuje da uskoro rješi problem sa Partizanom oko dugovanja i nada se da se neće povlačiti po sudu sa svojim bivšim klubom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC