• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki sportista zapalio lice, ali igra i sa opekotinama (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igrač Klivlend Braunsa u NFL-u Dejvid Njoku pokušao je da zapali vatru, ali je požar buknuo ka njegovoj faci.

 NFL igrac Dejvid Njoku zapalio sebi lice Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih "tajt-endova" NFL lige Dejvid Njoku (27) šokirao je ljubitelje američkog fudbala u prethodnom periodu. Pred četvrti meč u sezoni, zakazan krajem septembra 2023. godine, Klivlend Braunsi saopštili su da je Njoku pod znakom pitanja jer mu je lice izgorjelo u požaru! Ispostavilo se da opekotine postoje, ali da Dejvid nije u teškom stanju i da želi da igra.

Sada Dejvid Njoku na utakmice dolazi sa specijalnom maskom, ali ne odustaje od utakmica Klivlenda. Redovno je na terenu sportista čiji su roditelji svojevremeno emigrirali iz Nigerije i u SAD mu dali priliku da postane profesionalni sportista. Nakon koledža je izabran kao 29. pik na draftu, a tokom prvih šest godina u ligi stekao je fantastičnu reputaciju.

"Još uvijek dišem! Sačuvao sam sve, psihički se fantastično osjećam", napisao je Dejvid Njoku u jednom od svojih prvih obraćanja javnosti nakon što je zadobio teške opekotine po licu, rukama i tijelu. Da je dobro, i pored teških povreda, znali smo i kada smo ga vidjeli na terenu pošto on igra u najjačoj ligi američkog fudbala i dok teče oporavak! Pogledajte fotografije kojima je šokirao sportski svijet:

"To je bila nesreća sa vatrom na otvorenom. U petak uveče sam želio malo da se opustim, ali je eksplodiralo kada sam zapalio vatru. Oči su mi bile otvorene, vidio sam sve što se dešava. Trebalo bi da sam slijep zbog toga. Na sreću, nisam", istakao je Njoku, koji sada na NFL utakmice dolazi sa specijalnom maskom koja mu prekriva lice, a utakmice igra tako što facu "obloži" tkaninom prije stavljanja kacige.

Njoku je u opekotinama na licu pronašao inspiraciju. "Nije se dogodilo ništa spektakularno. Dobijam na hiljade poruka od žrtava požara ili medicinskih sestara koje se sreću sa takvim opekotinama. Ljudi mi često govore da ih je sramota svog lica nakon opekotina. Želio sam da izađem na teren i pokažem svima da treba malo bolje da se osjećaju. Takve stvari liječe", istakao je američki sportista i dodao: "Bol i patnja tokom pripremnog perioda su teži od ovoga. Malo opekotina me neće zaustaviti!"

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC