• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: U Peking po medalju!

"Jednostavno, više ne idemo na velika takmičenja da pružimo najbolje što možemo i budemo prijatno iznenađenje", rekao je selektor odbojkašica.

 Terzić: U Peking po medalju!  Izvor: MONDO

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je u utorak da će njegova ekipa na Olimpijskim igrama u Pekingu ići na osvajanje jedne od medalja, ali je dodao da treba biti realan i priznati da će isti cilj imati bar još sedam timova.

"Turnir će biti strahovito jak, minimum osam ekipa će u Peking doći sa ciljem da osvoji medalju. Apetiti nam svima sigurno rastu. Jednostavno, više ne idemo na velika takmičenja da pružimo najbolje što možemo i budemo prijatno iznenađenje", rekao je Terzić novinarima na početku priprema za junski turnir u Montreu.

"Idemo u Peking da ostvarimo dobar plasman. Nadam se da ćemo proći četvrtfinale, plasirati se među četiri najbolje ekipe, a posle toga, videćemo", dodao je srpski selektor.

Podmlađena srpska reprezentacija okupila se u utorak kako bi počela pripreme za turnir u Montreu na kojem će, od 4. do 8. juna, igrati sa selekcijama Italije, Kube, Kine, Holandije i Nemačke.

Srbija će u Montreu nastupati u podmlađenom sastavu, pošto su iskusnije odbojkašice pošteđene napora, jer su prošle nedelje u Japanu izborile učešće na Olimpijskim igrama u avgustu.

"U Japanu smo posao odradili na najbolji mogući način, koncetracija i ozbiljnost su bili na vrlo visokom nivou, pravili smo mali broj grešaka", kazao je Terzić.

"U Montre vodimo mlađe snage na koje računamo u budućnosti. Da vidimo koje od njih su u najužem krugu kandidata za početak priprema za Peking. To je generacija koja je možda osnova za neku kasniju priču, za Olimpijske igre 2012. godine. Polako ih treba spremati za sve to. Ne garantujemo visoko mesto u Montreu, najbitnije je samo da se tamo ponašaju kako treba", dodao je selektor Srbije.

Članice podmlađene selekcije istakle su da će se potruditi da u Montreu opravdaju ukazano poverenje.

"Većina od nas je već bila na širem spisku seniorske reprezentacije, ali je ovo, ipak, podmlađen tim. Pokušaćemo da se što bolje spremimo, dobro odigramo i, nadam se, ne obrukamo", kazala je Ana Antonijević.

"Možemo da odigramo dobro, da budemo negde na sredini tabele, kao i prošle godine. Imamo talenta da se u narednim godinama pridružimo seniorskom timu", rekla je Jasna Majstorović.

"Svima nama je ovo šansa da se dokažemo i motiv da radimo još bolje nego do sada. Pokazaćemo da na nas može da se računa", istakla je Silvija Popović, jedini libero u timu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC