• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Izviđača uporedio svoje igrače sa "transformersima", pa poručio: Srce mojih momaka je veće od sedam-osam stranaca

Autor Haris Krhalić

Trener Izviđača, Toni Čolina dao je zanimljivu izjavu nakon trijumfa nad ekipom Borca.

 čolina, transformersi, optimus prajm Izvor: MONDO/Screenshoot

Rukometaši Izviđača su u Ljubuškom savladali ekipu Borca rezultatom 27:26. Imao je banjalučki tim prednost tokom cijele utakmice, ali odlična odbrana "skauta" u finišu meča na kraju je bila presudna.

Tim iz Ljubuškog odigrao je drugo poluvrijeme bez greške, a trener "skauta" Toni Čolina prepoznao je trud i zalaganje svojih igrača uporedivši ih transformersima, robotima iz istoimenog filma.

„U ovakvom teškom ritmu, moj jedini komentar je da su moji igrači transformersi, imamo više 'optimus prajmova'. Čestitao bih svojoj ekipi, mislili smo samo na sebe i da isporučimo kvalitet. U prvom poluvremenu smo bili previše tromi, nismo iskoristili šanse. Iznenadili su nas sa odbranom 5-1, mislili smo da će malo drugačije igrati. U drugom poluvremenu smo se prilagodili, odbrana nam je bila fantastična“, rekao je Čolina.

Čolina je nakon tog poručio kako je srce njegovih momaka puno veće od sedam-osam stranaca, po svemu sudeći, aludirajući na određeni broj stranih igrača u redovima Borca.

„Srce mojih momaka je puno veće od sedam-osam stranaca, kako sada tako i za idućih 10, 20, 30 godina. Onih 200 djece što je bilo poslije utakmice sa Berlinom će nastaviti ono što mi radimo i to nikada neće stati u Ljubškom. Sretan sam i ponosan što se napunila dvorana i sada idemo na zasluženi odmor“, poručio je Čolina.

Prvo ime u ekipi Izviđača bio je Ivano Pavlović, koji je postigao osam golova u večerašnjoj pobjedi svoga tima.

Zadovoljni smo pobjedom, važno je nanižemo nekoliko pobjeda na startu prvenstva. Na početku nije krenulo po planu, Borac se dobro postavio. Dobro smo se prilagodili u drugom poluvremenu. Razgovarali smo na poluvremenu i riješili neke stvari. Odbranu smo digli na viši nivo i u tom zadnjem napadu rutinski priveli utakmic kraju“, rekao je Pavlović nakon meča.

PREMIJER LIGA BiH – 5. kolo

Subota:

Čapljina – Leotar 20:25

Izviđač – Borac m:tel 27:26

Goražde – Čelik 42:22

Sloga – Hercegovina 33:25

Konjuh – Maglaj 42:38

Odigrano u petak:

Gračanica – Krivaja 25:25

Sloboda – Vogošća 29:23

TABELA: Izviđač (-1) 7, Gračanica (-1) 7, Borac m:tel 6, Leotar (-1) 6, Sloga (-1) 6, Maglaj 6, Goražde 5, Konjuh 5, Krivaja 5, Vogošća (-1) 4, Sloboda 3, Hercegovina (-1) 2, Čapljina 2, Čelik 0.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Tako je Čolina, bez naše djece ne može se u Ljubuškom dobiti. Ovi stranci su pravi momci i igrači, ali ali ništa bez naše djece....

Dule

Objasnio

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC