• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima novog Novaka - ime mu je Hamad! Zvali ga umjesto Alkaraza, on pokazao da je najbolji

Hamad Međedović je novi pobjednik "Next Gen" turnira, pošto je u finalu razbio previše nervoznog Artura Filsa.

 Hamad Međedović osvojio Next Gen Izvor: Twitter/@TennisTV

Novak Đoković ima nasljednika i ime mu je Hamad Međedović. Sjajni mladi teniser iz Srbije osvojio je "Nekst gen" turnir, završni turnir sezone za mlade tenisere. On je u finalu bio bolji od Francuza Artura Flisa 3:4, 4:1, 4:2, 3:4. 4:1! Vidjeli smo pravu dramu u četvrtom setu kada je Fils uspio da u taj-brejku uzme set, ali na kraju se Francuz slomio. 

U petom odlučujućem setu izašao je jako raspoložen i rasterećen Hamad Međedović i prosto je počistio svog rivala. Kada je poveo sa 3:0 Francuz je polomio reket, svađao se sa sudijom i bjesnio, ali mju to nije pomoglo. Uspio je da uzme naredni gem, ali ništa više od toga. 

Hamad Međedović je na turnir u Džedi stigao kao 110. igrač svijeta, a 10. na listi kada se gledaju igrači samo do 21 godine. S obzirom da četiri najbolja mlada tenisera nisu bila u Džedi otvorilo se mjesto za njega i on ga je na fantastičan način iskoristio. Upao je na mjesto koje je po pravilima trebalo da pripadne Karlosu Alkarazu ili Holgeru Runeu i dokazao da je bio pravi izbor jer je turnir na kraju osvojio!

U svojoj grupi je prvo savladao Amerikanca Aleksa Mihelsena 3:2 u setovima, potom je sa 3:1 pao Luka Van Aše, a sa 3:1 je savladao i Jordanca Abedlaha Šelbajha. U polufinalujedva da je izašao na teren jer je osvojio prvi set, a onda mu je na samom početku drugog Švajcarac Dominik Striker predao meč. Prije Hamada na završnom turniru za mlade tenisere nastupio je i Miomir Kecmanović, ali on je 2019. godine bio manje uspješan jer je ispao u polufinalu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC