• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak osvojio Torino, a Hamad hoće Džedu! Međedović gazi rivale i ide ka tituli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tri pobjede u grupnoj fazi, pa zakazivanje polufinala sa Dominikom Štrikerom za Hamada Međedovića.

 Hamad Međedović u polufinalu ATF Nextgen finals Izvor: MN PRESS

Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović ostvario je veliki uspjeh na "Next Gen" ATP turniru u Džedi. Na takmičenju u Saudijskoj Arabiji, koje igraju osmorica najboljih tenisera do 21 godine, srpski reprezentativac ostvario je tri pobjede u grupnoj fazi i obezbijedio sebi lakšeg protivnika u polufinalu - nakon što je savladao Abdelaha Šelbajha (3:1), za mjesto u finalu boriće se protiv švajcarskog tenisera Dominika Štrikera!

Zbog dvije pobjede u prva dva kola Hamadu nije bio neophodan trijumf nad teniserom iz Jordana, ali je pokazao da je u odličnoj formi na kraju sezone. Na kraju izgubljenog prvog seta potpuno je promijenio pristup meču, zaigrao mnogo bolje i naredne tri dela susreta riješio u svoju korist - 3:4, 4:2, 4:3, 4:2.

I prije toga je bilo jasno da će Hamad igrati polufinale turnira, što je jedan od najvećih uspjeha u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Nažalost, na ovom turnriu se ne dobijaju bodovi za ATP listu, pa će Međedović morati da sačeka početak naredne godine kako bi se izborio za proboj među sto najboljih tenisera svijeta.

Na Završnom turniru sezone za igrače mlađe od 21 godine ove sezone ne učestvuje četvroica sjajnih tenisera koji su nakon naporne sezone otkazali nastup - Karlos Alkaraz, Holger Rune, Ben Šelton i Lorenco Muzeti. Ako bismo gledali plasman ostalih tenisera, Hamad Međedović je tek šestoplasirani, uz napomenu da je Abdelah Šelbajh dobio specijalnu pozivnicu i da se na taj način kvalifikovao. Srpski teniser odigrao je mečeve iznad očekivanja, pobjeđivao favorite i izborio se za polufinalni okršaj protiv Štikera koji je 94. reket planete.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC