• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Međedović zaradio ogroman novac zbog titule! Novak mu pomagao - više neće morati!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi srpski teniser ostvario najveći uspjeh u karijeri i osvojio titulu u Džedi.

 Hamad Međedović zaradio  514.000 dolara za pobjedu u Džedi Izvor: MN PRESS

Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović šokirao je konkurenciju u Džedi i kao šesti nosilac osvojio je turnir na kojem su učestvovali teniseri do 21 godine. U odsustvu velikih imena poput Alkaraza, Runea i Šeltona, Međedović je pokazao klasu - pobijedio je svih pet mečeva i najavio da ćemo ga u narednoj sezoni gledati na velikoj pozornici. Za dobre igre nagrađen je i sasvim pristojnom novčanom nagradom.

Momak u kojem je talenat prepoznao Novak Đoković, pa mu na početku karijere čak i finansijski pomogao da bi došao do cilja, osvojio je najveću titulu u karijeri i na taj način zaradio čak 514.000 američkih dolara! Pretvoreno u evre, to je otprilike 473 hiljade! Imajući u vidu da je ovo bio turnir na kojem se ne dobijaju bodovi za ATP listi, novac je bio jedan od važnijih motiva za učešće, a neporaženi šampion Međedović izvukao je maksimum, pa na početku naredne sezone neće morati da misli o finansijama.

Međedović je i nakon pobjede u Džedi pomenuo Novaka Đokovića, koji je bio izuzetno važan za njegovu karijeru.

"Zaista je sjajno, mnogo znači svima u Srbiji to što je Novak osvojio završni master, ja sam osvojio ovaj 'Nekst gen', srećan sam da bar na neki način idem njegovim stopama. Ovo je zaista poseban osjećaj, i dalje ne mogu da vjerujem", rekao je mladi teniser.

Podsjećamo, Hamad Međedović je nedavno bio dio reprezentacije Srbije na finalnom turniru Dejvis kupa gdje je nacionalni tim završio takmičenje u polufinalu, a saigrač Novaka Đokovića biće i na Junajted kupu početkom naredne godine. Tokom 2024. godine mogao bi da napravi veliki proboj na sceni, pošto se očekuje da uđe među 100 najboljih tenisera, pa i u glavne žrijebove grend slem turnira, bez igranja kvalifikacija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC