• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Detalji najvećeg ugovora u istoriji sporta: Japanac se (za sad) odrekao 680.000.000 da mu ih ne uzme Amerika!

Autor Dragan Šutvić

Japancima izgleda ne prija plaćanje poreza u Americi, pa je tako Šohei Ohtani riješio da se odrekne 680.000.000 dolara. Bar za sada...

 mlb ugovor japanac se odriče 680 miliona dolara  Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Sportska javnost već danima priča o najvećem ugovoru u istoriji sporta. Potpisao ga je bejzbol igrač Šohei Ohtani i to sa Los Anđeles Dodžersima, najvećim rivalom svog dosadašnjeg MLB tima Los Anđeles Ejndželsa. Japanac koji igra kao bacač i odabrani udarač je potpisao desetogodišnji ugovor na 700.000.000 dolara, a sada iz Amerike dolaze još šokantnije vijesti. 

Do kraja 2033. godine do kada će Ohtani igrati za Dodžerse dobiće jedva 20.000.000 dolara ili 2.000.000 dolara po sezoni! I to na svoj zahtjev!

Fabijan Ardaja sa "Atletika" je izvijestio da će Japanac tražiti da mu "odlože" isplatu 680.000.000 dolara. Taj novac će dobiti nakon isteka sadašnjeg ugovora, sa sve kamatama, tako da će zapravo inkasirati mnogo više od 680.000.000. A šta je razlog za to? 

On će novac dobijati u deset godina nakon isteka ugovora, znači do 2043. godine, a ovo će Dodžersima omogućiti da dok imaju jednog od najboljih MLB igrača današnjice uspiju da dovedu još neke zvijezde i naprave šampionski tim. Ipak, nije samo to u pitanju...

Navodi se da je sam Ohtani tražio odlaganje plaćanja, pošto mu novca ne fali. On dobija oko 50.000.000 dolara godišnje od raznih sponzora, što u Americi, što u Japanu, a ako se preseli iz Kalifornije u neku državu u kojoj je porez manji kada mu ugovor istekne mogao bi da dobije ozbiljne poreske olakšice. Da je odmah krenuo da uzima novac od najvećeg ugovora u istoriji on bi na godišnjem nivou morao da plati državi 33.600.000 dolara, što mu se izgleda ne radi. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC