• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u polufinalu Svjetskog prvenstva! Prekid 47 sekundi pred kraj, pa gol za istoriju! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatno, nevjerovatno polufinale Svjetskog prvenstva za rukometašice!

 Norveška pobijedila Dansku u polufinalu Svjetskog prvenstva Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

"Kao što Novaka Đokovića nikada ne smijete da otpišete Norvešku u ženskom rukometu", rekao je komentator na "Areni sport" i bio je sasvim u pravu! Vidjeli smo nevjerovatnu dramu u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva u rukometu, a usred Danske je Norveška uspjela da prođe u finale i to poslije dva produžetka pobjedom 29:28, pošto je poslije regularnih 60 minuta bilo 23:23. 

U prvom poluvremenu je Danska dominirala i uspjela je da povede sa 14:9. Norveška je tada potpuno stala, imala je samo tri igračice koje su se upisale u strelce, ali već početkom drugog poluvremena vidjeli smo povratak na 14:12. Na kraju su u 59. minutu goom sa krila 45 sekundi pre kraja regularnog dijela preko Solberg Isaksen povele sa 23:22. ipak sa sedmerca je Kristina Jorgensen na četiri sekunde do kraja izjednačila i odvela meč u produžetke. A onda je tek nastala drama! 

Igrao se gol za gol u produžetku, a onda je na rezultatu 28:27 za Norvežanke na minut do kraja sve moralo da stane! Zbog problema sa semaforom na minut do kraja drugog petominotnog produžetka vidjeli smo prekid od nekoliko minuta, a kada se sve konačno riješilo opet je Danska uspjela da preko Kristine Jorgensen sa sedmerca izjednači. A onda se desilo ovo

Srednji bek Heni Reistad je uspjela da u posljednjoj sekudni postigne gol! Bez uspjeha je Jesper Jorgensen selektor Danske tražio video provjeru, lopta je kompletna prešla gol liniju prij isteka vremena. Nevjerovatno je da su pustile iskusne Dankinje srednjeg beka rivala da se digne i da svoj 15. gol na ovom meču! Da, dobro ste pročitali, dala je Heni Reistad petnaest golova! Pet je postigla kapitenka Brine Ofendal, a kod Dankinja je Kristine Jorgensen dala sedam golova.

Prije ovog meča Norvežanke su lagano dobile Holandiju 30:23 u četvrtfinalu, dok je Danska u drami prošla Crnu Goru 26:24 poslije prilično upitnog isključenja Itane Grbić. U drugom polufialu sastaju se Švedska i Francuska. Bolji ide u finale protiv Norvežanki, a Dankinje koje su meč završile u suzama se bore za bronzu sa poraženim. Pogledajte još jednom posljednji gol na meču:

Pogledajte

00:45
Polufinale
Izvor: Arenasport 2
Izvor: Arenasport 2

Srbija je na ovom Svjetskom prvenstvu imala prilike da se sastane sa Danskom i to na prvom meču. Dugo su se srpske djevojke držale i na kraju izgubile. Na kraju je Srbija bila 21. na šampionatu svijeta jer je pobijedila samo Čile u posljednjem kolu prve grupne faze takmičenja. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC