• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olivera u Humskoj trenira za Peking

Olivera Jevtić je izjavila da bi bila veoma zadovoljna ako bi na mitingu "Memorijal Artur Takač" postigla olimpijsku normu u trci na 5.000 metara.

 Olivera u Humskoj trenira za Peking Izvor: MONDO

Beogradski internacionalni miting "Memorijal Artur Takač" počinje u četvrtak u 18 sati na stadionu Partizan, a organizatori su najavili oko 200 takmičara iz 49 država.

"San svakog sportiste su olimpijske igre. Imala sam tu čast da sam medju prvima ostvarila olimpijsku normu i to u maratonu. Na mitingu 'Artur Takač' trčaću na osam puta kraćoj disciplini, na 5.000 metara", rekla je Jevtić na konferenciji za novinare u Skupšstini grada.

Ona je pre osam godina sa ličnim i državnim rekordom od 15 minuta i 11 sekundi ušla je u finale OI u Sidneju 2000.

"Sada sam u maratonskom treningu i 5.000 metara treba da mi bude dobar zalet za završne pripreme za Olimpijadu u Pekingu, naravno, i da proverim u kakvoj sam formi. Konkurencija će biti izuzetna, ali ne opterećujem se time, već rezultatom. Volela bih da istrčim olimpijsku normu za Peking, sa time bih bila jako zadovoljna", rekla je Jevtić.

Svetski prvak iz 2003. i 2006. godine na 5.000 metara Saif Saed Šahen iz Katara, koji je do pre pet godina trčao za Keniju kao Ričard Čelimo, priznao je da se dugo oporavljao od povrede, ali da sutra očekuje dobar rezultat.

"Prvi put sam u Beogradu. Dugo se nisam takmičio zbog povrede kolena, ali i dugo se pripremam za Olimpijske igre u Pekingu. Očekujem dobar rezultat, medjutim, mislim da će to zavisiti od vremena. Bolje bi bilo da bude malo hladnije", rekao je Sahen.

Povodom mitinga u Beograd je doputovao predsednik Evropske atletske federacije (EAF) Hansjorg Virc.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković naglasila je da je da i prisustvo predsednika EAF svedoči o značaju mitinga "Artur Takač".

"Ministarstvo omladine i sporta je pružilo organizacionu i finansijsku podršku. To je manifestacija koja... promoviše atletiku i bavljenje fizičkom aktivnosću mladih ljudi, promoviše Beograd i celu našu zemlju", rekla je Samardžić Marković.

"Samo 40 odsto mladih ljudi se bavi sportom i to moramo da promenimo. Zbog toga će ulaz na stadion biti besplatan. Ovo će biti nova prilika da se Evropi i svetu predstavimo kao dobri domaćini, kao dobri organizatori i odlični sportisti", rekla je ministarka.

Predsednik EAF došao je prvi put u Beograd, istakavši da se na mitingu okupljaju poznati atletičari, i da se velika pažnja posvećuje mladim atletičarima.

Direktor "Memorijala Artur Takač" Dragan Životić istakao je da se nada da će Beograd dobiti i gran pri miting.

"Miting ima misiju da pokaže mladima svu čistotu sporta, da svi mogu da dodju sa porodicama i da se ne plaše", rekao je Životić i najavio da će trofej "Artur Takač" doći "sa neba", pošto će ga doneti padobranci koji će sleteti na stadion.

On je najavio da je nagrada u slučaju obaranja svetskog rekorda automobil "sitroen" C4 koji će biti izložen pored atletske staze.

Program počinje u 17 sati akcijom "Brzinom do zvezda". Kao podstrek deci i mladima na bavljenje sportom i promocije atletike kao kraljice sporta, mt:s će najbržih šesnaest dečaka i devojčica nagraditi mobilnim telefonima

"Memorijal Artur Takač" otvoriće ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC