• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković se zagrevao za treće kolo

U sredu popodne, naš najbolji i jedini preostali teniser u singlu, za 80 minuta je pobedio Španca Migela Anhela Lopeza Haena - 3:0 (6:1, 6:1, 6:3).

 RG: Đoković se zagrevao za treće kolo  Izvor: MONDO

Novak Đoković zbrisao je kvalifikanta iz Španije u drugom kolu Rolan Garosa, u meču koji mu je poslužio za praktikovanje pojedinih udaraca uoči ozbiljnijih duela koji slede.

U sredu popodne, naš najbolji i jedini preostali teniser u singlu, za 80 minuta je pobedio Španca Migela Anhela Lopeza Haena - 3:0 (6:1, 6:1, 6:3).

Haen je u glavni žreb došao kroz kvalifikacije, preskočio prvo kolo pobedivši Kanađanina Franka Dančevića, a potom kao 264. igrač na ATP listi poslužio kao sparing partner trećem igraču sveta i trećem nosiocu na drugom Gren Slemu u sezoni.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Vejnd Odesnik (SAD, 106. ATP) - Hjun-Taik Li (Južna Koreja, 52. ATP), a ukoliko ishod tog meča bude očekivan, u četvrtom kolu mogao bi da se sretne sa 18. nosiocem, Francuzom Pol-Anri Matjeom.

U meču sa Haenom, momkom rođenim 29. novembra, na nekadašnji Dan republike SRFJ, 1982. godine, Đoković je realizovao šest od deset brejk lopti, imao je samo 18 neiznuđenih grešaka, iako je napadao sve vreme, a ukupan odnos osvojenih poena bio je 80:49. Dobro mu je funkcionisao i volej, što je novina u igri našeg asa ove sezone.

"Na turnirima koji traju dve nedelje važno je brzo završavati mečeve i čuvati snagu. Nisam poznavao protivnika, ali je važno nikoga ne potceniti. Ja sam perfekcionista, a u prvom kolu nisam tako igrao. Sada nisam ni stigao da uđem u ritam", izjavio je Đoković posle meča.

U glavnom žrebu Rolan Garosa, Srbija je u prvom kolu imala još Borisa Pašanskog, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali su sva trojica eliminisana već na startu borbi za ukupan nagradni fond od preko petnaest i po miliona evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC