• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentacija Srbije u Zagrebu na Badnje veče: Cijeli tim posjetio hram, vjernici oduševljeni

Reprezentacija u vaterpolu igra Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

 Vaterpolisti Srbije Zagreb Badnje veče Izvor: Vaterpolo savez Srbije/Slobodan Sandić

Najbolji srpski vaterpolisti ove godine nisu u mogućnosti da veliki hrišćanski praznik provedu sa svojim porodicama - zbog obaveza na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj sportisti su odvojeni od svojih najdražih, ali su pronašli način da obilježe Badnji dan. Kako je Vaterpolo savez Srbije saopštio, vaterpolisti su prisustvovali službi u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

Reprezentativci Srbije privukli su mnogo pažnje među vjernicima koji su zajedno sa njima posjetili službu u glavnom gradu Hrvatske. Jedna od želja koju su vjernici pominjali je i veliki uspjeh nacionalnog vaterpolo tima Srbije na Evropskom prvenstvu koje se umjesto u Izraelu - kako je prvobitno planirano - ovog januara igra u Hrvatskoj.

"Srpski vaterpolisti, stručni štab i predstavnici Vaterpolo saveza Srbije, prisustvovali su liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu. U prepunom hramu, administrator Eparhije Zagrebačko-Ljubljanske i episkop buenosajreski i južno-centralno američki Kirilo, poželio je vjernicima srećan Badnji dan i Božić. Pojava vaterpolista je pozdravljena od strane prisutnih predstavnika srpskog naroda, koji su poželjeli uspjeh srpskoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu. Po završetku Službe vaterpolo selekcija je bila gost na prijemu u prostorijama crkve, kojoj su prisustvovali brojni predstavnici Srba u Hrvatskoj, a vaterpolistima je puno uspjeha poželjela i Jelena Milić, ambasador Srbije u Hrvatskoj", navodi se u objavi uz fotografije iz Zagreba. Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsjećamo, vaterpolisti Srbije trijumfalno su počeli grupnu fazu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. U prvom kolu ubjedljivo je savladan Izrael (22:1), a očekuje se da "delfini" nemaju većih problema ni protiv preostale dvije selekcije u grupi - Njemačke i Malte. Kada Srbija obezbijedi prvo mjesto u grupi preseliće se u "baraž" odnosno osminu finala, gdje će imati težeg rivala, a ukoliko preskoči tu prepreku igraće protiv nekog od najboljih evropskih timova u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Srbija će sedmog januara od 19:00 igrati protiv Njemačke, dok će posljednji meč grupne faze odigrati devetog januara, u istom terminu. Tada će rival biti Malta i to će biti završetak lakšeg dela puta za reprezentaciju Srbije. Od tog trenutka će nacionalni tim Srbije igrati protiv daleko kvalitetnijih rivala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC