• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija "davila" Njemačku na EP! "Delfini" nisu za B diviziju - ovo je šetnja kroz bazen!

Autor Dragan Šutvić

Vaterpolisti Srbije spektakularnim nastupima idu ka najboljim timovima Evrope.

 vaterpolo evropsko prvenstvo srbija pobijedila njemačku  Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja sa ubjedljivim izdanjima na Evropskom prvenstvu koje se tokom januara umjesto u Izraelu igra u Hrvatskoj. Rival Srbije u drugom kolu grupne faze B divizije bila je Njemačka, a izabranici Uroša Stevanovića nisu imali nikakvih problema - 14:6!

Srbija je ponovo dominirala u bazenu od prvog do posljednjeg minuta i pitnje pobjednika nije se postavljalo. Ponovo je lider nacionalnog tima bio Marko Radulović, momak iz Rijeke koji nastupa za Novi Beograd. On je meč obilježio sa četiri postignuta pogotka, iako je Srbija dobar dio susreta pokušavala da gradi pozicije za šut bliže golu, a ne sa njegovih omiljenih pozicija za šut.

Uvertira meča igranog na Božić bio je odlazak kompletnog nacionalnog tima u crkvu. Reprezentativci Srbije proveli su Badnje veče u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg, gdje su izazvali pažnju vjernika koji su im poželjeli mnogo sreće u nastavku Evropskog prvenstva. Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsjećamo, Srbija je u prvom kolu grupne faze ubjedljivo savladala Izrael (22:1), pa je u veoma dobroj poziciji pred posljednje kolo. Trijumf nad Maltom, koji je sasvim izvjestan, šalje Srbiju sa prvog mjesta u nastavak takmičenja, odnosno u osminu finala koju će igrati protiv nekog od timova iz A divizije. Zbog promjena formata takmičenja vaterpolisti Srbije na ovom turniru počeli su takmičenje protiv slabijih rivala i postepeno će stizati do najboljih evropskih selekcija.

Srbiju će po svemu sudeći u osmini finala sačekati Francuska kao najslabiji tim A grupe A divizije. Pobjednik tog meča igraće protiv Italije u četvrtfinalu, a selektor tima sa Apenina doveo je cijeli tim na bazen da gleda reprezentaciju Sbije. Možda je i to najava da ćemo okršaj Srbije i Italije gledati u borbi za polufinale!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC