• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokautirao rivala, pa poručio: "Imamo Hitlerove imitatore i genocid, djeca ginu"

MMA borac Adam Soldajev nije slavio pobjedu već se odmah okrenuo ozbiljnim političkim temama i u mikrofon pričao o njima.

 Adam Soldajev genocid u Palestini Izvor: Twitter/viaplaysportpl/printscreen

Nakon impresivnog MMA trijumfa poljski borac čečenskog porijekla Adam Soldajev nije imao previše vremena da slavi jednu od najznačajnijih pobjeda u karijeri - odmah je uzeo u ruke mikforon i čitavom svijetu poslao veoma glasnu poruku. Borac rođen u Rusiji iznio je svoje viđenje situacije na Bliskom istoku, gdje već dugo ratuju Izrael i Palestina. Po njegovom mišljenju to nije rat već genocid nad narodom u Gazi, a otišao je i toliko daleko da izraelsku politiku upored sa Hitlerovim idejama.

Bez ikakve zadrške Soldajev je govorio kako djeca umiru i kako sve mora glasnije da priča. On je nakon borbe obukao majicu na kojoj je bila poruka mira i zastava Palestine, ali je u govoru istakao da to nije rat već genocid nad lokalnim stanovništvom u Gazi.

"To je samo sport, hvala Damijane, ali bih htio da pokrenem važniju temu. Djeca nam umiru pred očima. I ne samo djeca. Ovo je inače genocid, pa ajmo malo o tome, imam na majici natpis 'Stop ratu', ali to nije rat. Trebalo bi da piše 'Stop genocidu'. Puno i s pravom kritikujemo Hitlerove postupke, ali sada imamo imitatora Hitlera", rekao je poljski borac. Pogledajte kako je Soldajev završio meč prije nego što se obratio svijetu:

Pobjeda nad Damijanom Stasjakom na KSW 90 događaju bila je osma u profesionalnoj karijeri za Soldajeva. On je trenutno na učinku 8-2, a od kako je potpisao za KSW ima tri pobjede i poraz. Trenutno se veoma dobro kotira u jednoj od najboljih evropskih promocija, pa bi uskoro mogao da stigne i do borbe za titulu - vrijeme svakako radi za njega jer ima tek 26 godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC