• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija: Mađari izgubili od Francuske, pa će za peto mjesto igrati protiv Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rezultat koji niko nije mogao da pretpostavi.

 Madjarska izgubila od Francuske u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2024 Izvor: Igor Kralj / Pixel Media / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i eliminisana je u Dohi iz borbe za medalju, a u razigravanju od petog do osmog mjesta igraće protiv šampiona svijeta, selekcije Mađarske!

Branilac trofeja izgubio je u četvrtfinalu od Francuske 10:11, što je jedna od najvećih senzacija svjetskih prvenstava uopšte. To znači da će u polufinalu igrati Hrvatska - Francuska i Crna Gora - Grčka, dok će Srbija u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta igrati protiv Mađarske u četvrtak od 12.30 časova prema vremenu u Srbiji. Drugi par činiće Crna Gora i Grčka.

Poslije poraza od Hrvatske u haotičnoj završnici u kojoj je isključen Dušan Mandić, među srpskim vaterpolistima samo je Viktor Rašović stao pred novinare i dao izjavu za sajt Vaterpolo saveza Srbije. Na taj način, raspršen je još jedan san o osvajanju medalje na velikom takmičenju, koju srpska ekipa nema već tri i po godine, od smjene generacija i odlaska asova koji su je vodili do zlata u Tokiju 2021.

Sa druge strane, utjeha poslije Svjetskog prvenstva u Dohi je to da su "delfini" pobjedama protiv Crne Gore, Amerike i Japana na tom turniru izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Vaterpolo
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC