• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za Hrvate, nisu najbolji!? "Ovo je suluda odluka, samo da nam ne oduzmu zlato!"

Zaista čudna odluka nadležnih na Svjetskom prvenstvu.

 Hrvati se žale zbog odluke FINA Izvor: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske postala je prvak svijeta i evropskom srebru dodala u Dohi i svjetsko zlato, čime se istakla kao glavni kandidat i za olimpijski tron u Parizu. Ekipa Ivice Tucka u finalu je pobijedila Italijane na penale, spasivši se poraza golom Rina Burića pet sekundi prije kraja, na peterce je savladala i Francusku u polufinalu, a poslije tako velikog uspjeha, izostala su individualna priznanja, koja su Hrvati bez dileme zaslužili.

Tako su nadležni u FINA odlučili da Hrvat Marko Bijač nije najbolji golman turnira, već je to Italijan Marko Del Lungo, koji je imao sedam odbrana u finalu (39 odsto odbranjenih šuteva). Hrvat je u meču za titulu imao devet odbrana (45 odsto). Takođe, Italijan je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira. MVP je Frančesko Di Fulvio, sa 18 postignutih golova, dok je isti broj pogodaka postigao i hrvatski vođa Loren Fatović, uz osam udaraca manje.

"Iako je Hrvatska osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, nijedna od dvije pojedinačne nagrade koju je Fina dodjeljivala nije otišla u njene ruke, već u ruke - Italijana. Suludo, moramo priznati... Samo da nam na putu kući i zlato ne oduzmu...", objavio je hrvatski portal "24 sata".

Podsjetimo, reprezentacija Srbije ponovo je stala u četvrtfinalu i nije osvojila medalju ni na ovom velikom turniru, kao ni na jednom od olimpijskog zlata u Tokiju 2021. godine. "Delfini" su poslije subotnjeg poraza šesti na svijetu.

Pogledajte

00:15
Vaterpolo
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC