• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama na Svjetskom prvenstvu, Hrvat ušao i donio finale: Francuzi promašili šut koji su čekali skoro 100 godina

Nevjerovatna drama, Hrvatska je pobijedila Francusku 17:16 u polufinalu Svjetskog prvenstva. Heroj je rezervni golman Mate Anić.

 Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu Izvor: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske igraće u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi nakon što je u polufinalu na penale pobijedila Francusku!

U odlučujućem trenutku, u šestoj seriji, selektor "barakuda" Ivica Tucak uveo je sa klupe rezervnog golmana Matu Anića i on je uradio ono što Marko Bijač prethodno nije uspio - "skinuo" je penal Francuzima i donio meč za zlato. U utakmici za titulu Hrvatska će igrati protiv Italije, dok će Francuska u borbu za bronzu protiv Španije.

Francuzi su na putu ka polufinalu već napravili istorijsku senzaciju i u četvrtfinalu eliminisali aktuelnog prvaka svijeta, Mađarsku (10:11). Prethodno su u osmini finala eliminisali Australiju i definitivno su pokazali da su uradili "domaći zadatak" pred Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta, na kojima njihov visok plasman više ne bi iznenadio bilo koga.

Francuska vaterpolo reprezentacija nikad nije osvojila medalju ni na svjetskom, ni na evropskom prvenstvu, a posljednje odličje na velikim turnirima osvojila je davne 1928. godine, kada je bila bronzana na Olimpijskim igrama u Amsterdamu.

Finale Svjetskog prvenstva u Dohi biće odigrano u subotu, 17. februara, kao i meč za treće mjesto. Srbija će tog dana igrati za peto mjesto protiv Grčke, jer je ovog četvrtka na početku razigravanja pobijedila Mađarsku 11:10, poslije još jedne bolne eliminacije u četvrtfinalu protiv Hrvatske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC