• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkaraz morao da odustane protiv anonimusa, Novak mu bježi sve više! (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Karlos Alkaraz je morao da odustane na samom startu turnira u Rio de Žaneiru.

 Karlos Alkaraz predao meč u Rio de Žaneiru Izvor: DiaEsportivo / Actionplus / Profimedia

Karlos Alkaraz je poslije Australijan opena u pravoj agoniji! Nakon što je u Buenos Ajresu neočekivano izgubio u polufinalu i tako povećao zaostatak za Novakom Đokovićem na prvom mjestu ATP liste, sada je odustao od turnira u Rio de Žaneiru u prvom kolu! 

On je zapravo odigrao samo dva poena u ovom meču, a onda je morao da se povuče jer je povrijedio članak na nozi. Uvrnuo ga je, probao je da nastavi, ali se na snimku vidjelo da je članak otekao i teško da bi mladi Španac mogao i da hoda sa nogom u takvom stanju, a kamoli da igra tenis na brazilskoj šljaci. 

Dalje je prošao 117. igrač svijeta Tijago Monteiro koji je kao domaći igrač dobio specijalnu pozivnicu za turnir i sada će brazilska publika gledati dva svoja igrača u drugom meču. On će se sastati sa Felipeom Meligeni Alvešom koji je 153. na listi. U Riju od 23:30 čekamo i srpski derbi između Dušana Lajovića i Lasla Đerea. Pogledajte kako je izgledala povreda Karlosa Alkaraza.

Situacija na ATP listi je sada takva da je Alkaraz izgubio dodatnih 300 bodova, jer je u Riju branio finale od prošle sezone i sada zaostaje preko 1.000 poena za Novakom Đokovićem. Srpski teniser ima 9.855 bodova, a mladi Španac je na 8.805. Iza njih je Janik Siner sa 8.270, Danil Medvedev ima 8.015, a svi ostali su van trke za vrh. U Riju je sada kao najveće ime ostao Fransisko Serundolo, tu je i Sebastijan Baez kao i branilac titule Kameron Nori, tako da srpski  teniseri imaju dobru šansu za solidan rezultat.

Što se tiče Rija vidjeli smo sjajan meč Kristijana Garina i Roberta Karbaljesa Baene u koje je Čileanac pobijedio 2:6, 7:6, 6:3 poslije preokreta, a u tri seta je i Janik Hanfman bio bolji od Nikolasa Žarija 6:1, 1:6, 7:5. Meč između Argentinaca Navonea i Korije je takođe otišao u tri seta i bilo je 1:6, 6:4, 6:2 za Marijana Navonea.  

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC