• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Karlos Alkaraz šepa, morali da ga odvezu poslije meča!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Karlos Alkaraz se povrijedio na startu turnira u Rio de Žaneiru i sada je pod upitnikom američka turneja!

 Karlos Alkaraz šepa nakon povrede zgloba Izvor: X/TENNIS/The Tennis Letter /Printscreen

Baš ne ide Karlosu Alkarazu od početka ove sezone. Prvo je na Australijan openu ispao u četvrtfinalu od Aleksa Zvereva, zatim je u Buenos Airesu gdje je branio titulu završio u polufinalu porazom od Nikolasa Žarija, a sada je na startu turnira u Rio de Žaneiru morao da preda meč Tijagu MonteiruAlkaraz je u drugom poenu na ovom meču nezgodno proklizao i povrijedio se, a poslije meča je viđen kako šepa i jedva se oslanja na nogu. Situacija nije dobra, ali je nekadašnji broj jedan istakao da su mu fizioterapeuti rekli da ne mora da znači da se ozbiljno povrijedio. 

"Ne znam još, to je istina. Sutra imam test i snimanje mog članka i da vidimo da li je nešto ozbiljno ili ne. Fizioterapeuti su mi rekli da oni misle da ovo nije previše ozbiljno", rekao je Alkaraz na konferenciji za medije poslije duela sa brazilskim teniserom. 

Španski teniser je na ovom turniru branio polufinale i zato će dodatno uvećati svoj minus u odnosu na najboljeg ikada Novaka Đokovića, a otkrio je da su mu lekari zapravo savetovali da nastavi. Ipak, on to nije želio, što je i razumljivo, s obzirom da je pred nama jako bitan dio sezone. 

"Pa, bilo je loše jer sam se osjećao loše. To je bilo prva rekacija koju sam imao. Osjećao sam bol kada sam pao i osjetio sam da bi mi bilo teško da nastavim meč. Fizioterapeut mi je rekao da nastavim nekoliko gemova, pa da vidimo kako se osjećam. Osjećao sam bol i nisam mogao dobro da se krećem dobro i zato sam odlučio da se povučem i da vidim kakva je povreda", naglasio je Alkaraz. Pogledajte kako se povrijedio: 

Karlos Alkaraz je poslije meča viđen kako se jedva oslanja na nogu i zapravo dok su mu navijači vikali "Vamos Karlos", on se držao za glavu i sa bolnom grimasom je odmah seo u vozilo koje ga je vozilo po kompleksu. Na konferenciji je naglasio da će sačekati rezultate, a od njih sasvim sigurno strijepi jer bi u slučaju ozbiljnije povrede mogao da propusti jako bitan dio sezone. 

Slijedi američki dio turneje na kome Alkaraz brani ogroman broj poena. Prvo u Indijan Velsu koji je na programu druge sedmice marta brani 1.000 bodova pošto je ovaj turnir osvojio prošle sezone, a zatim u Majamij krajem marta i početkom aprila brani polufinale tj. 360 poena. Problem za Španca je to što sada zaostaje više od 1.000 bodova za Novakom Đokovićem, a Srbin na ovim turnirima ne brani ni bod, pa je sasvim sigurno da će ta prednost rasti. Pogledajte momenat kada je uz bolnu grimasu Alkaraz morao da bude odvezen sa terena: 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC