• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije bure u Zagrebu, legendarni Vujović ipak dobio posao u Hrvatskoj!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Veselin Vujović nije naslijedio Gorana Perkovca, ali jeste Branka Tamšea!

 Veselin Vujović novi trener RK Nekse Izvor: Monika Skolimowska / AFP / Profimedia

Nakon poraza od Sesveta u prvenstvu Hrvatske Nekse iz Našica otpustio je Branka Tamšea, a sada je ovaj hrvatski klub objavio da će na klupi od sada sjediti Veselin Vujović! Iskusni 63-godišnji crnogorski stručnjak je već radio u Hrvatskoj gdje je jedno vrijeme vodio PPD Zagreb, a bio je pominjan i kao novi selektor "kauboja".

Nakon što je Hrvatska otvorila rukometni Euro pobjedom nad Španijom zaređala je loše igre i ispala u drugoj grupnoj fazi, a kada je bilo izvjesno da će Goran Perkovac napustiti klupu pominjalo se da će ga upravo Vujović naslijediti. Oštro se tada reagovalo iz rukometnog saveza.

"U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obavljati ulogu selektora, tako da tu nema problema. Vujovića iznimno cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a RK Zagreb drugo. Niko nije razgovarao s Vujovićem oko selektorske pozicije, niti će razgovarati... Vujović sigurno nikad neće biti selektor hrvatske rukometne reprezentacije", rekao je potpredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac za "Index.hr".

Izvor: MN PRESS

Posljednji posao Veselin Vujović je radio u Iranu kao selektor reprezentacije i trener Sepahana, a u karijeri je kao selektor vodio i SR Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru, Makedoniju i Sloveniju. Kao trener je bio na čelu Metaloplastike, Partizana, Sijudad Reala, Vardara, Al Sada, Al Šababa, Kopera, Železničara, Borca iz Banjaluke.

"Radujem se dolasku u Našice, u klub s dobrom tradicijom i velikim ambicijama. Poklopile su nam se želje na obostrano zadovoljstvo. Trudićemo se dati maksimum, ja kao trener te igrači. Borićemo se za sve titule koje su u igri ove godine", najavio je Vujović. 

Predsjednik Neksea i finansijer kluba Josip Ergović je u zvaničnoj izjavi istakao da će od srijede Vujović biti na čelu kluba, a da će prvi meč odigrati u subotu protiv Poreča, nakon ćega će voditi ekipu protiv Savehova u Švedskoj u Ligi Evrope. 

"Da, donijeli smo odluku i Veselin Vujović preuzima klupu RK Nekse. Iako se u medijima ovih dana spekulisalo s brojnim imenima, sada i službeno mogu potvrditi da će ekipu od srijede preuzeti Veselin Vujović s kojim smo brzo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Naše su ambicije velike i smatramo da je u ovom trenutku Veselin Vujović najbolje rješenje za naš klub", naglasio je Ergović.

U Našicama će Veselin Vujović ubuduže sarađivati sa dva srpska rukometaša. Predrag Vejin je jedan od najboljih u timu i već godinama je tu, a od ljeta je stigao i mladi biser Aleksandar Cenić koji je za sada u rezervnom timu.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Neka vam je sa srećom ljudi iz NEKSEa... Toliko i iskreno... Sa Vujom je to zaista tako....

sretno

@Čova Buraz nazalost ovdje je kratko bio da je ostao jos malo rastjerao bi ovaj olos u klubu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC