• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni borac tri puta ušao u zapaljenu kuću: Spasio roditelje, onesvijestio se zbog psa

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji šampion Mark Kolmen pokušao da spasi život oca, majke i psa, pa bez svijesti prebačen u bolnicu.

 Mark Kolmen Izvor: Instagram/markcolemanufc/printscreen

Legendarni MMA borac i član UFC Kuće slavnih Mark Kolmen (59) nalazi se u veoma teškom stanju i ljekari se trenutno bore za njegov život. Nekadašnji teškaški UFC šampion hospitalizovan je nakon požara u porodičnoj kući njegovih roditelja, nakon što je pokušao da ih spasi iz zgrade koju je zahvatila vatra.

Požar je krenuo iz kuhinje i brzo se raširio po čitavom domu, a Mark je nekoliko puta utrčavao u zapaljenu kuću. Tom prilikom uspio je da spase oboje svojih roditelja, ali ne i kućnog ljubimca po kojeg se vratio na kraju. Pas je preminuo u požaru koji je zahvatio porodični dom, a Mark Kolmen se zbog udisanja dima onesvijestio. Njega su pronašli vatrogasci, nakon čega je prebačen u bolnicu.

Kolmen je prije nekoliko godina preživio srčani udar, a zatim se samostalno odvezao u bolnicu kako bi mu bila pružena adekvtna medicinska njega. Taj potez zapanjio je ljekare i drugo medicinsko osoblje, a nadamo se da će se slavni borac i ovog puta veoma uspješno oporaviti.

Sportsku karijeru Mark je započeo kao rvač slobodnim stilom, a 1991. godine je na Svjetskom šampionatu u bugarskom gradu Varna osvojio srebrnu medalju. Bio je i učesnik Olimpijskih igara, gdje se nije domogao medalje, prije nego što se odlučio za prelazak u MMA. Između 1996. i 2010. godine odradio je 26 profesionalnih borbi (16-10), a bio je prvi teškaški šampion u UFC, kao i učesnik prve borbe u kojoj su se takmičila dva člana Kuće slavnih UFC.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC