• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Hrvati neće Partizan

Hrvati ne žele Partizan u Jadranskoj ligi. Perica Bukić poručio da postoje "nepremostive poteškoće" da se crno-beli uključe u takmičenje.

 VATERPOLO: Hrvati neće Partizan Izvor: MONDO

Predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić u četvrtak je, piše "Press", uputio pismo srpskom savezu u kojem obaveštava čelnike našeg vaterpola da u ovom trenutku uključivanje crno-belih u regionalno takmičenje nije moguće.

"Svako širenje u ovom trenutku izazvalo bi nepremostive poteškoće, koje ne bi bilo moguće rešiti u vremenu koje nam stoji na raspolaganju do konstituisanja lige. Nadamo se da ćemo u budućnosti realizovati zajedničke programe na dobrobit vaterpola u Hrvatskoj i Srbiji", naveo je Bukić u pisanoj izjavi.

Predstavnici Vaterpolo saveza Srbije u sredu na sastanku s kolegama iz Crne Gore dobili su garancije da će imati njihovu podršku u vezi sa ulaskom srpskog šampiona u Jadransku ligu.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Dejan Perišić najavio je nastavak borbe za ulazak Partizana u regionalno takmičenje.

"Nemam komentar na njihovo pismo. O tome ćemo tek raspravljati u Savezu. Mogu samo da poručim da ostajemo pri našem stavu i pri onome što smo se dogovorili sa savezom Crne Gore da Partizan treba da igra u Jadranskoj ligi. Nastavićemo da radimo na tome", rekao je Perišić.

Direktor Partizana Darko Udovičić kaže da crno-beli nisu ljuti zbog stava kolega iz Hrvatske, ali i poručuje da će učiniti sve da se nadju u Jadranskoj ligi.

"Žao mi je, nadali smo se pozitivnoj reakciji hrvatske strane. Ali, nema nikakve ljutnje. Naravno da se ne odričemo igranja u Jadranskoj ligi i nastavićemo da radimo na tome zajedno sa VSS. Mi bismo voleli da od ove sezone igramo tu ligu, ali, ako nije moguće, treba praviti smernice i za narednu godinu", rekao je Udovičić.

Jadranska liga u vaterpolu trebalo bi da startuje u septembru i da broji 12 klubova iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Zanimljivo je da je u maju, kad je postignut dogovor o utemeljenju Jadranske lige, hrvatski savez kao jedan od razloga za izostavljanje timova iz Srbije naveo bezbednosni faktor, iako se već nekoliko sezona na istim prostorima igra košarkaška regionalna liga.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC