• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković odradio posao, na redu Matje

Najbolji srpski teniser savladao Amerikanca Vejna Odesnika rezultatom 3:0, a u osmini finala sastaće se sa Francuzom Polom Anrijem Matjeom.

 RG: Đoković odradio posao, na redu Matje Izvor: MONDO

Novak Đoković nije bio preterano inspirisan, ali je u meču trećeg kola Rolan Garosa, protiv solidnog Amerikanca Vejna Odesnika, završio posao na relativno bezbolan način, u tri seta - 7:5, 6:4, 6:2 za dva sata i 16 minuta igre.

Treći nosilac turnira će za plasman u četvrtfinale igrati sa 18. "kosturašem", Francuzom Polom Anrijem Matjeom, koji se u isto vreme propisno namučio sa Eduardom Švankom iz Argentine - 6:2, 6:3, 3:6, 7:6.

U međusobnim duelima rezultat je 1:1, ali oba susreta odigrana su još 2006. godine, na tvrdoj podlozi i na tepihu.

Đoković je igrom pruženom u petak potvrdio teoriju po kojoj teniser na putu do gren slem titule odigra dva do tri odlična meča, dok u ostalima nije važan "umetnički dojam" nego isključivo rezultat.

Koliko je Novak oscilovao, najbolje govori podatak da su mu za pobedu u prvom setu bila potrebna čak tri brejka!

Poslednjeg je napravio u jedanaestom gemu, odmah pošto je Odesnik drugi put osvojio gem na servis srpskog tenisera. Bilo je 2:0, pa 2:2, 4:2 i 5:3, pa 5:5...

Ni u naredna dva seta se nije dugo čekalo na Đokovićeve brejkove. U oba navrata uzeo je servis Odesniku za vođstvo od 2:1, koje je potom činio još ubedljivijim.

Levoruki Amerikanac rođen u Johanesburgu koristio je silovit forhend i lukavo skraćene lopte - jednom je naterao Novaka da se oklizne i padne na šljaku - međutim, kvalitet je u ovako dugom meču morao da ispliva na površinu.

Teniseri su bili izjednačeni u as udarcima (10:10), gotovo izjednačeni u neiznuđenim greškama, kojih je Odesnik imao četiri više, ali je Đoković bio znatno uspešniji u direktno osvojenim poenima, popularnim vinerima - 25:15. Nole je i znatno češće ubacivao prvi servis, u 69 odsto slučajeva, naspram 52 odsto Odesnika.

Na dan kada su se od učešća na Rolan Garosu oprostili Južnji, Marej i pre svih Serena Vilijams, kada je Šarapova sa autsajderkom morala da igra tri seta, ovih 3:0 za Đokovića su takoreći savršen rezultat.

Odesnik se oprašta zadovoljan, jer je pobedama nad Hjung Taik Lijem i Giljermom Kanjasom u prva dva kola ostvario najbolji plasman u karijeri na gren slem turniru.

On će prvi put ući među 100 najboljih na svetu, dok Novak nastavlja da radi na ostvarivanju daleko većih ambicija...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC