• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrak sprečio trijumf Džej Džej

Jelena Janković bila je na korak od plasmana u osminu finala Rolan Garosa, ali je mrak prekinuo njen meč protiv Dominike Cibulkove.

 Mrak sprečio trijumf Džej Džej   Izvor: MONDO

Jelena Janković nije uspela da odigra meč trećeg kola protiv Dominike Cibulkove u petak zbog mraka, pa će Poljakinja Agnješka Radvanka ime svoje protivnice u osmini finala saznati u subotu. Bliža ostanku na Rolan Garosu je srpska teniserka, koja je prilikom prekida vodila rezultatom 7:5, 4:2.

Jankovićeva, koja je u Parizu treći favorit za titulu, morala je da se pošteno pomuči u prvom setu. Posle četiri gema na startu, u kojima su igračice međusobno oduzimale servise, Jankovićeva je uspela da kontroliše žestoke udarce dvoje protivnice.

Ona je u devetom gemu stigla i do brejk šanse, ali je nije iskoristila. Već u narednom gemu Slovakinja je bila na korak da reši set u svoju korist, ali je Jelena teškom mukom očuvala svoj servis i ponovo stigla do izjednačenja.

Propuštena prilika potpuno se odrazila na igru slovačke teniserke - ona je dozvolila Jankovićevoj da stigne do tri brejk lopte, povede sa 6:5, a zatim i osvoji set, posle tačno sat vremena igre.

Agilna Slovakinja, poznata po jakim udarcima i u nastavku je igrala kao uključena u struju. Trčala je po terenu, držala Jankovićevu daleko od osnovne linije i odmah u drugom gemu došla je do prilike za brejk.

Treća teniserka sveta uspela je da se odbrani, ali ne i da u potpunosti preuzme konce igre. Ipak, u petom gemu iskoristila je dobru priliku, na servis protivnice stigla je do 40:0, a onda tek posle izjednačenja napravila je brejk.

Cibulkova, svesna da joj mrak može pomoći da produži nadu u opstanak, iskoristila je posle toga medicinski tajm aut, iskusno "kupila vreme", a nakon što je Jankovićeva povećala vođstvo (4:2), glavni sudija meča rešio je da prekine duel.

Ukoliko u subotu sa uspehom završi meč trećeg kola Jelena Jankoviće će u osmini finala igrati protiv Agnješke Radvanske, koja je imenovana za 14. nosioca.

Devetnaestogodišnja Poljakinja, koja je u trećem kolu eliminisala Aliz Korne, novu nadu francuskog tenisa (6:4, 6:4), trenutno zauzima 15. mesto na WTA listi i sa Jankovićevom do sada nije odmeravala snage.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC