• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arpad Šterbik doživio srčani udar: Ljekari mu spasili život, oglasio se i klub!

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni golman je imao infarkt.

 Arpad Šterbik imao srčani udar Izvor: MN PRESS

Užasne vijesti stižu iz svijeta rukometa, Arpad Šterbik doživio je srčani udar! Zahvaljujući ekspresnoj reakciji ljekara nije došlo do tragičnog ishoda, doktori su mu spasili život. Odmah je prebačen u bolnicu i odatle stižu dobre vijesti.

Vesprem se oglasio i potvrdio da se Arpad osjeća dobro.

"Naš trener golmana nije otputovao sa timom. Tokom jutra se osjetio loše, otišao je u bolnicu i tamo je dijagnostikovan srčani udar. Zahvaljujući brzoj reakciji doktora njegovo stanje je bolje. Ako tako bude i tokom dana, sutra bi mogao da napusti intenzivnu negu. Želimo Arpiju da se oporavi što prije. Jedva čekamo da se vrati", stoji u saopštenju kluba.

Arpad je rođen u Senti, karijeru je počeo u Jugoviću i poslije toga je branio za Vesprem, Sijudad Real, Atletiko Madrid, Barselonu i Vardar. Sa reprezentacijoom Jugoslavije osvojio je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu (1999. godine) i Francuskoj (2001. godine) i poslije toga je 2006. godine promijenio državljanstvo i branio je za Španiju sa kojom je na Svjetskom prvenstvu osvojio zlato i bronzu. Sa njima ima zlato i srebro sa Evropskih prvenstava.

Njegovu karijeru nije obilježio samo teren i sjajne intervencije na golu, već i jedna izjava koja je podigla buru. Bilo je to na Evropskom prvenstvu 2006. godine kada je Srbija i Crna Gora, koja tada nije imala šanse da prođe dalje, igrala protiv Hrvatske. Hrvatima je bila neophodna pobjeda za polufinale i do nje je i došla (34:30).

Poslije tog duela Arpad je ispričao da je tadašnji selektor SCG Veselin Vujović tražio od ekipe da "puste" Hrvatsku.

"Hrvatima je pobjeda značila polufinale, a nama gotovo ništa. Naš selektor Vujović nam je na ručku prije utakmice rekao da smo u takvoj situaciji da nama pobjeda ništa ne znači, a da bi nam Hrvati znali da vrate kad-tad ako pustimo. Pred samu utakmicu to je u svlačionici tražio i predsjednik Micić. Pitali smo gdje je Vujović, a rekli su da mu je neugodno da uđe i da čeka kao i Hrvati da vidi šta smo odlučili", kazao je tada Šterbik u izjavi za "Sportski žurnal". Poslije tog meča se povukao iz nacionalnog tima i poslije toga je "postao Španac"

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC