• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propast najgoreg Sitijevog projekta, igrač Zvezde usred haosa! Navijači gađali igrače, oni im uzvraćali

Autor Dragan Šutvić

Scene haosa sa utakmice u Francuskoj obišle su Evropu!

 Troa ispada iz francuske druge lige  Izvor: Twitter/Millar_Colin

Francuski fudbalski klub Troa pred ispadanjem je iz druge lige, nakon što je prošle sezone ispao i iz najvišeg ranga. Zbog toga su navijači bijesni i to su pokazali prekidom utakmice protiv Valensijena na svom stadionu "Stad De l'Ob".

Navijači su ubacivali zapaljene baklje, a neki fudbaleri su im vraćali! Dres francuskog kluba vodio je i Zvezdin đak Luka Ilić, koji će se na ljeto vratiti na "Marakanu". Sa tribina se orilo "Siti, hvala ti", kao ironična i ljutita poruka vlasnicima, "Siti fudbal grupi", koja rukovodi Mančester sitijem i ima klubove širom svijeta. Tako su u 100-procentnom vlasništvu grupe Melburn siti, Mumbaj siti, Njujork siti, Montevideo siti, Troa, 47 odsto je vlasnik Đirone, 46,7 odsto Šenžena, Baškšehira, 20 odsto Jokohame...

Od kada je Siti fudbal grupa kupila klub, Troa se 2021. plasirala u Ligu 1, ali je nedugo poslije toga počeo veliki pad koji je nezaustavljiv i ove sezone.

Otkud Luka u Francuskoj?

Izvor: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Luka Ilić (24) zajedno sa bratom Ivanom napustio je Crvenu zvezdu 2017 za obeštećenje od 2,5 miliona evra, kada ih je obojicu kupio Mančester siti. Ivan je prije selidbe kao i brat proveo sezonu u Zvezdi na pozajmici, a potom ga je Siti slao na pozajmice u Bredu i u Tvente, a 2022. je prešao u Troa, klub pod istom vlasničkom strukturom. Prošlu sezonu proveo je u TSC-u i učestvovao u osvajanju istorijskog, drugog mjesta u Superligi, a potom se vratio u Francusku, koju će na ljeto napustiti bez obeštećenja, jer će se poslije šest godina vratiti na "Marakanu" kao slobodan igrač. Nastupajući za Troa ove sezone dao je pet golova u drugoj ligi Francuske, uz tri asistencije.

Njegov brat Ivan Ilić je takođe odlazio na pozajmice kao igrač Sitija, takođe je bio u Bredi, a 2020. je završio u Veroni, gdje je za tri godine izgradio reputaciju sjajnog veziste u Seriji A i to naplatio prošle godine transferom u Torino za 16,5 miliona evra. Ujedno je postao i "A" reprezentativac Srbije.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC