• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludilo u evropskom finalu, heroj crveno-bijelih plakao: Razbio rivala, pa promašio penal za trofej!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pamtiće se ovo finale u Pireju, ali niko Savasu Savasu neće reći ni riječ što je promašio.

 Valur osvojio rukometni EHF kup Izvor: Arena sport 5

Kakvo ludilo u finalu EHF kupa! Nakon što je prošle godine Vojvodina osvojila ovaj trofej, sada je u punoj hali u Pireju ipak Olimpijakos ostao bez pehara. Nakon što su košarkaši Olimpijakosa ubjedljvio izgubili polufinale Evrolige, sada je poslije sedmeraca opet crveno-bijeli tim poražen!

Poslije 30:26 na Islandu, Olimpijakos je vodio i osam razlike, ali na kraju je na 15 sekundi do kraja bilo 31:26. Ali onda je Valur tražio tajm-aut i na iznenađenje svih igrač Valura digao je šut sa devet metara, pogodio pored inače sjajnog Konstantinosa Kotanidisa i odveo je meč u sedmerce!

Pošto smo vidjeli po pet pogodaka sa obje strane u prvih pet penal serija, na kraju je nakon pogotka Valura najbolji igrač Olimpijakosa Savas pogodio prečku i tako ostavio svoj tim bez pehara! Pokrio je lice dresom i zaplakao, a dok su rukometaši Valura slavil, on je okružen saigračima tugovao.

Najzaslužniji za prvi evropski trofej Valura u istoriji je Isak Gustafson sa osam golova, Magnus Magnusom je dao sedam, a Benedikt Gunar Oskarson pet golova. Kod Olimpijakosa tragičar Savas je imao deset golova, Ivan Slišković šest, a po četiti Papavasilis i Dompris. U sastavu Olimpijakosa bio je i nekadašnji desni bek Dinama iz Pančeva i Borca iz Banjaluke Savo Slavuljica.

Nastavili su se ovako porazi Olimpijakosa u završnicama evropskih takmičenja. Osim rukometaša poraženi su i košarkaši u polufinanalu Evrolige od Real Madrida. Ipak u Pireju još čekaju finale Lige konferencija u fudbalu sa Fiorentinom u srijedu od 21 čas. kao i F4 Lige šampiona u vaterpolu. Petog juna će se sastati sa Pro Rekom, a u drugom polufinalu igraju Ferencvaroš i Novi Beograd.

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC