• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne pamti se skuplja nesreća u Formuli 1!

Autor Dragan Šutvić

Red Bul zbog greške Hasa na trci u Monte Karlu dobija ozbiljan "udarac" na budžet.

 Najskuplja nesreća u Formuli 1  Izvor: Twitter/Formula 1/Screenshot

Vozač Red Bula Serhio Perez doživio je jezivu nesreću na trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka proteklog vikenda. Perez je već u prvom krugu završio trku, a njegov bolid je u potpunosti uništen zbog greške Kevina Magnusena iz Hasa. Danac je zakačio bolid Red Bula otpozadi, potom je udario u ogradu i nastavio je da ga pritiska Magnusen, da bi potom u sve bio upleten i Hilkenberg, koji je takođe morao da završi trku.

Nakon svega, ostala je "tona krhotina" na stazi, a najvažnija vijest je da vozači nisu povrijeđeni. Pravo čudo se desilo jer od bolida Serhija Pereza jedva da je ostalo nešto, dok su loše prošli i Magnusen i Hilkenberg pošto mehaničari nisu mogli da ih osposobe u sljedećih pola sata koliko je trajao prekid.


A, koliko to sve košta? Šef ekipe Red Bula Helmut Marko otkrio je da je ovo jedna od "najskupljih" nesreća u posljednjih nekoliko godina u Formuli 1 i da će ekipa morati da izdvoji dva-tri miliona evra zbog toga. To je posebno nezgodno za Red Bul jer su ekipe ograničene budžetom od 125 miliona evra godišnje, što bi moglo u nastavku šampionata da im promijeni planove, ako odluče neke druge stvari da sređuju.

"Šteta je oko dva-tri miliona evra i to je ogroman hendikep za nas zbog ograničenog budžeta. Ovo je kao prvo bilo jako opasno, a onda i skupo...", rekao je Helmut Marko koji se pita za sve u Red Bulu.

Što se tiče Magnusena, zbog novih kaznenih poena mogao bi uskoro čak da bude suspendovan iz trke Formule 1. Podsjetimo, pobjedu u Monaku ostvario je domaći vozač Šarl Lekler iz Ferarija, dok se i poredak desetorice najboljih iz kvalifikacija nije mijenjao na samoj trci.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Bilo je mnogo skupljih nerteća u F1, e sad što ovi sve mjere parama to je drugo

Jaaa

Ovo nema veze sa stazom za F1, ali...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC