• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Španci pali za kraj

Reprezentacija Srbije završila je kvalifikacije za Svetsku ligu sa stoprocentnim učinkom! U poslednjem kolu pala je Španija - 11:5.

 VATERPOLO: Španci pali za kraj Izvor: MONDO

Izabranici Dejana Udovičića u nedelju su u španskoj Portugaleti ubedljivo savladali domaćina rezultatom 11:5, po četvrtinama 4:2, 3:2, 2:1, 2:0.

Andrija Prlainović i Dejan Savić postigli su po dva, a Avramović, Ikodinović, Filipović, Ćirić, Rađen, Gocić i Peković po jedan pogodak. Aleksandar Šapić nije igrao zbog isključenja na meču protiv Rumuna.

"Delfini" su na turnirima u Novom Sadu i Portugaleti ostvarili svih šest pobeda i glatko zauzeli prvo mesto u evropskoj Grupi 1. Španci (skor 3-3) su uprkos porazu takođe prošli na završni turnir, koji je na rasporedu od 16. do 22. juna.

U Đenovi će sigurno igrati Italija (domaćin), Crna Gora, SAD i Kanada. Realnu šansu da se nađu na finalnom turniru imaju i Grci, dok će listu od deset učesnika popuniti selekcije iz afričke i azijsko-okeanijske zone.

Poslednji meč Srbije na turniru u Portugaleti ostaće upamćen po specifičnim uslovima za igru, koji su predstavljali nesvakidašnje iskustvo za sve učesnike.

Zbog kiše koja je u poslednja 24 sata izazvala velike probleme, nedeljni mečevi odigrani su u bazenu dimenzija 25x20 metara. To ipak nije smetalo srpskim vaterpolistima da zabeleže pobedu. Igralo se brzo, sa dosta šuteva, a najbolji su bili Savić, Ćirić i Soro.

Povratak u Beograd planiran je za nedelju uveče, a već u utorak je na programu put u Trst, gde će biti obavljene sedmodnevne pripreme.

U utakmici koja ništa nije rešavala, Rusija je pobedila Rumuniju rezultatom 14:13 i tako sa dve pobede i četiri poraza zauzela pretposlednje mesto u grupi.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC