• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija krenula na Olimpijske igre! Maji Ognjenović uručena srpska zastava od predsjednika Vučića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odbojkašica Maja Ognjenović će uz vaterpolistu Dušana Mandića nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

 aleksandar vucic ispratio reprezentativce srbije na olimpijske igre Izvor: MN PRESS

Brojna delegacija Srbije može da krene na Olimpijske igre u Pariz, nakon što je prilikom svečanog prilika kod predsjednika zemlje Aleksandar Vučić odbojkašici Maji Ognjenović uručio svečanu zastavu koja će se vijoriti glavnim gradom Francuske na otvaranju takmičenje. Iskusna odbojkašica imaće čast da maše zastavom Srbije tokom svečanog defilea svih učesnika velikog takmičenja!

Nekoliko dana prije ceremonije svečanog otvaranja, veći dio srpske delegacije koja broji čak 112 sporista bio je na prijemu kod Aleksandra Vučića, koji je govorio o očekivanjima na predstojećem takmičenju. Srpski sportisti nemaju imperativ da osvajaju odličja jer će podrška navijača biti ista bez obzira na njihove rezultate, istakao je Vučić koji je pod tremom govorio pred srpskim sportistima.

"Dragi sportisti, uvaženi predsjedniče Olimpijskog komiteta, ministre, velika mi je čast što sam danas ovdje. Imam tremu kao rijetko kad. Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao: "Imam veliku tremu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Dobro je Boža Maljković jednom rekao 'Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svijetu'."

Predsjednik Srbije poželio je sreću sportistima koji će zemlju predstavljati u Parizu, uz podsjećanje da će iz otadžbine imati maksimalnu podršku - kako finansijsku, tako i u navijačkom smislu. "Mi ćemo sada sagledati i ako postoji još neka obaveza, sutra će biti uplaćeno sve. Mi svoje obaveze izvršavamo, te obaveze više nisu male. Za zlatnu medalju 200.000 evra. Time smo željeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno. Prva košarkaška utakmica sa Amerikom će da obori sve rekorde gledanosti. Nećete vjerovati kad budete vidjeli koliko će Srbija da bude uz vas, i ljudi da navijaju za vas. Da donesemo i jednu i dvije i nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo i pozdravimo, jer znamo da ste se borili za svoju zemlju i svoj narod", rekao je Vučić.

Za reprezentativce Srbije u košarci, vaterpolu, odbojci i basketu, za reprezentativke Srbije u košarci i odbojci, za sve predstavnike u pojedinačnim sportovima navijaće se iz svakog od srpskih gradova, ali i brojnih mjesta u regionu. Stizaće podrška redovno iz Republike Srpske i Crne Gore, ali i od srpske dijaspore!

"Svim srcem će narod biti uz vas. Jednako će se radovati i u Pirotu i Subotici, Valjevu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Trebinju, Beranama i mnogim drugim mjestima. Hvala još jednom na posvećenom radu, hvala vam na časti da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog naroda i zemlje velikom po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobjedom. Želim vam mnogo uspjeha", zaključio je predsjednik Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC