• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Molili, pa prijetili - Pusti ga da pobijedi! Bruka godine u Formuli 1, Meklaren ima dupli trijmf i dva bijesna vozača!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Umjesto da se Oskar Pijastri raduje zbog pobjede, Meklaren ga je doveo u neprijatnu situaciju da ga pušta Lando Noris. I to tek uz prijetnje...

 Oskar Pijastri i Lando Noris Izvor: Eric Alonso / imago sportfotodienst / Profimedia

Vozač Meklarena Oskar Pijastri ostvario je prvu pobjedu u Formuli 1 na Velikoj nagradi Mađarske, ali tek pošto ga je tri kruga do kraja pustio njegov klupski kolega Lando Noris. Iako je u pitanju dupla pobjeda Meklarena, vrlo moguće je da ostavi trajne posljedice na ekipu...

O čemu se radi? Meklaren je napravio grešku poslavši Norisa prvog na zamjenu guma dok je Pijastri bio ispred njega, tako da je u posljednjih dvadesetak krugova Britanac imao lidersku poziciju i išao je na pobjedu. Međutim, Meklaren je shvatio da je napravio grešku i počeo je da ubjeđuje Norisa da propusti kolegu. Noris je to odbijao, počeo je da "troši" gume i otišao je na šest sekundi prednosti u odnosu na Pijastrija, poslije čega je pritisak postajao sve veći. Prijetili su mu u slušalicu, govorili da ga štite od samog sebe, da će mu biti potrebna pomoć da osvoji titulu... Na kraju, Noris je popustio i pustio Pijastrija, čime je sebi umanjio šanse da sustigne Maksa Ferstapena u generalnom plasmanu.

Još je to izraženije pošto je Ferstapen na kraju tek kao peti prošao kroz cilj, pošto se takođe cijelu trku svađao sa ljudima iz Red Bula zbog loše strategije i problema sa kočenjem. Na kraju je u toj nervozi napravio grešku i Hamilton ga je udario, pa je na kraju morao da se zadovolji i time što je uopšte završio trku. Upravo je Hamilton na podijumu, kao trećeplasirani, dok je ispred Ferstapena stigao još Lekler.

U najboljih deset plasirali su se još Karlos Sainc (Ferari), Serhio Perez (Red Bul), Džordž Rasel (Mercedes), Juki Cunoda (RB) i Lens Strol (Aston Martin). Lider u generalnom plasmanu ostaje Maks Ferstapen sa 265 bodova, za njim je Lando Noris sa 189, Šarl Lekler ima 169, Karlos Sainc 154, a današnji pobjednik Oskar Pijastri je na 149. Zaoštrava se i trka u plaamanu konstruktora gde je Red Bul sada ugrožen jer ima 389 bodova, Meklaren 338, a Ferari 322.

Naredna trka Formule 1 vozi se u Belgiji na čuvenoj stazi Spa Frankošamp, nakon čega slijedi pauza.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC