• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Safina oterala Šarapovu

Ruskinja Dinara Safina pobrala je lovorike u Parizu, eliminisavši u osmini finala prvu igračicu sveta Mariju Šarapovu rezultatom 6:7, 7:6, 6:2.

 RG: Safina oterala Šarapovu Izvor: MONDO

Trijumf Safine je dobio na značaju zbog činjenice da je prva "kosturašica" u potpunosti držala konce igre, imala meču loptu u drugom setu, ali nije iskoristila svoju šansu.

Uporna i borbena Ruskinja, mlađa sestra Marata Safina, na drugoj strani uspela je da se iščupa iz nezgodne situacije, a zatim u preokrene igru i rezultat i na kraju, zasluženo slavi.

"Nemam milosti ni prema kome. To nije u mom opisu posla. Ja sam teniserka i trudim se u svakom meču da ostavim srce na terenu. Ljudi su platili ulaznicu da me vide, što znači da me cene i ja sam želela da im se predstvim na najbolji način", izjavila je ponosna Ruskinja posle senzacionalne pobede nad prvim favoritom turnira.

Ona će u četvrtfinalu odmeriti snage sa još jednom zemljakinjom Elenom Dementijevom, koja je u četvrtom kolu bila bolja od Vere Zvonareve (6:4, 1:6, 6:2).

(Ne)očekivani neuspeh Šarapove mogao bi da ugrozi njenu čelnu poziciju na WTA listi, koju je zauzela posle iznenadnog odlaska Žastin Enan u penziju uoči Rolan Garosa.

Eliminacija plavokose Ruskinje takože otvara prostor srpskim igračicama Ani Ivanović i Jeleni Janković da se prvi put u karijeri okite gren slem trofejom.

Ivanović se u četvrtfinalu sastaje sa Švajcarkinjom Pati Šnider, a Janković igra protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja turnira, Španjolke Karle Suares Navaro.

Svetlana Kuznjecova je u osmini finala povela protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 6:2, 2:2, ali je njihov meč prekinut u ponedeljak uveče zbog mraka.

Pobednica tog duela sastaće se sa boljom iz meča Petra Kvitova - Kaja Kanepi. Čehinja i Estonka, koje su napravile veliko iznenađenje stigavši do četvrtog kola, u ponedeljak su odigrale dva seta (6:3, 3:6) i duel će nastaviti u utorak.

Za razliku od Šarapove najbolji igrač sveta Rože Federer bez problema je obezbedio mesto u četvrtfinalu. On je nadigrao Francuza Žilijena Benetoa sa 6:4, 7:5, 7:5, iako je kiša prekidala njihov duel.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Čileanca Fernanda Gonzalesa.

Plasman u četvrtfinale izborili su i David Ferer, koji je bio bolji od čeha Radeka Štepaneka u pet setova - 4:6, 6:2, 1:6, 6:3, 6:3.

Ferer, koji je postavljen za petog nosioca za ulazak u polufinale boriće se sa jedinim preostalim domaćim teniserom u singl Konkurenciji, Gaelom Monfisom. Tamnoputi Francuz je bio bolji od Hrvata Ivana Ljubičića - 7:6, 4:6, 6:3, 6:2.

U preostalim četvrtfinalnim duelima igraće Novak Đoković i Letonac Ernests Gulbis, odnosno branilac titule Rafael Nadal i njegov zemljak Nikolas Almagro.

Đoković će svoj duel protiv malo poznatog Gulbisa igrati na terenu Suzan Lenglen od 14 časova u utorak, dok će se u isto vreme na terenu Filip Šatrije sastati Ana Ivanović i Pati Šnider.

Posle Đokovića na teren će izaći Jelena Janković, koja ne bi trebalo da ima težak posao protiv Španjolke Suarez Navaro.

Ljubitelji tenisa u Srbiji mogu provesti ceo dan uz mečeve Rolan Garosa jer nakon tog duela sledi meč Troickog i Tipsarevića u četvrtfinalu dubla protiv Rusa Kunicina i Tursunova.

Na terenu broj jedan od 11 časova četvrtfinalni dubl susret igraće Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, a bivši selektor našeg Dejvis kup tima kasnije će odmeriti snage i u miksu sa Katarinom Srebotnik.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC