• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Ana se poigrala sa Šnider

Ana Ivanović krupnim koracima hita ka trofeju Rolan Garosa, koji joj je prošle godine izmakao za dlaku.

 RG: Ana se poigrala sa Šnider Izvor: MONDO

Srpska teniserka, koja posle eliminacije Marije Šarapove slovi za najvećeg favorita, u četvrtfinalu je očitala lekciju Pati Šnider (6:3, 6:2) i obezbedila prolaz među četiri najbolje teniserke.

Švajcarkinja je samo na početku uspela da parira Ivanovićevoj, vrativši joj brejk posle startnog vođstva (2:2), ali je nakon toga srpska teniserka diktirala tempo.

Ona je osvojila tri gema zaredom, u osmom je uspela da stigne i do brejk lopte, ali ju nije iskoristila. Grešku je ispravila u narednom gemu na svoj servis, i posle 37 minuta povela je sa 1:0 u setovima.

Veoma koncentrisana i motivisana Ana i u nastavku je kontrolisala situaciju na terenu. Velika želja da što pre obezbedi plasman u polufinale, pogurala ju je i u drugom setu, u kojem je osmah stigla do prednosti od 3:0.

Šnider, koja je u Parizu postavljena za desetog nosioca, već tada se pomirila sa sudbinom, svesna da ne može da uhvati gotovo nijedan Anin projektil.

A Ivanovićeva je odlično servirala (66 odsto uspešnost prvog servisa), stizala na svaki deo terena, vraćala loptice iz gotovo nemogućih situacija i u potpunosti dominirala terenom.

Ona je veoma brzo povećala prednost na 5:1, a posle 75 minuta i definitivno overila prolaz u polufinale.

"Vrlo sam polaskana što me svi smatraju za glavnog favorita za titulu, ali moram da razmišljam samo o narednom meču, jer me čekaju teški dueli sa kvalitetnim protivnicama. Ove godine sam iskusnija nego prošle, tako da verujem da mogu da napravim korak dalje", izjavila je Ivanovićeva posle pobede.

Ivanovićeva će u polufinalu igrati protiv pobednice duela Jelena Janković - Karla Suarez Navaro.

Ana se do sada nikada u karijeri nije sastajala sa Španjolkom, dok je sa svojom koleginicom iz reprezentacije do sada odigrala sedam mečeva i dobila čak šest.

Poslednji put je slavila u polufinalu Indijan Velsa ove sezone. Jankovićeva je trijumfovala samo jednom - 2006. godine u četvrtfinalu turnira u Los Anđelesu.

Ukoliko Jelena obezbedi plasman u polufinale, osim činjenice da će Srbija imati finalistu ove sezone na Rolan Garosu, takođe je sigurno i da Marija Šarapova više neće biti lider na WTA listi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC