• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari prave najbolju atmosferu u Evroligi: Amerikanac priznao gde je najteže igrati

Autor Tijana Jevtić

Markus Hauard je izabrao najbolju atmosferu u Evroligi - pobjedu odnio Partizan.

 Markus Hauard otkrio da je najteže igrati pred Grobarima Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Igrač Baskonije Markus Hauard igrao je igricu koju mu je Evroliga zadala. Amerikanac je dobio zadatak da izabere tim u najprestižnijem takmičenju u Evropi koji ima najbolju atmosferu, a bek se poslije dileme između Panatinaikosa i Partizana odlučio za klub iz Beograda. 

Hauard je najpre birao između Virtusa i Olimpijakosa, a prednost je dao ekipi iz Pireja, u sledećem krugu su se našli Partizan i Fenerbahče, gdje je beogradski klub odnio pobjedu. Potom je izabrao Panatinaikos naspram Efesa, a onda i Crvenu zvezdu kojoj je rival bio Žalgiris. U "polufinalu" su se našli Olimpijakos i Partizan, a Hauard je odlučio da dalje prođe klub iz Humske, dok je na drugoj strani izabrao Panatinaikos ispred kluba sa Malog Kalemegdana. U finalu su se našli zeleni i crno-bijeli, a igrač Baskonije je istakao da Grci imaju sjajnu atmosferu, ali je pobjedu, ipak, dodijelio Partizanu.

S obzirom na to da je postojala mogućnost da Markus Hauard dođe u redove Zvezde, ova odluka se navijačima crveno-bijelog tabora vjerovatno nije dopala. "Duško Ivanović je birao Nemanju Bjelicu, a ne Čimu Monekea. Izabrao je Majka Tobija, a ne Dejvisa iz Valensije. Imali smo Markusa Hauarda iz Baskonije", rekao je u jednom obraćanju navijačima prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović.

Ipak, Markus Hauard nije stigao u Beograd, a utisak je da su njegove najbolje partije u evropskoj košarci bile upravo protiv Crvene zvezde i Partizana. U svojoj prvoj sezoni u Evroligi, već u drugom kolu takmičenja Partizanu je ubacio 33 poena, a samo nekoliko dana kasnije Zvezdi 30 - uz čak 15 trojki na ta dva meča.

Druga sezona u Evroligi protiv srpskih klubova bila mu je još bolja. Protiv Partizana je postigao 14 i 26 poena, a protiv Crvene zvezde 17 i 32 poena! Na toj utakmici pogodio je impresivnih sedam trojki iz deset pokušaja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC