• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Novak u polufinalu, sledi Nadal

Novak Đoković overio je plasman u polufinale Rolan Garosa, trijumfom u tri seta protiv nedoraslog protivnika, Letonca Ernestsa Gulbisa.

 RG: Novak u polufinalu, sledi Nadal  Izvor: MONDO

Malo po suvom, malo po kiši na stadionu "Suzan Leglen", Novak Đoković je pokazao nekadašnjem sparing partneru da mora još da vežba... Ernests Gulbis je prošlost - 3:0 (7:5, 7:6, 7:5), na redu je po svemu sudeći Rafael Nadal.

Do novog sudara sa drugim igračem sveta Nadalom, koji je ubedljivo nadigrao Nikolasa Almagra 6:1, 6:1, 6:1, naš najbolji teniser stigao je na nimalo lak način. Za svaki poen, Novak je morao dobro da se pomuči protiv godinu dana mlađeg tenisera iz Letonije, sa kojim je trenirao u juniorskim danima na Akademiji Nikole Pilića u Minhenu.

U prvom setu, Srbin je imao 12 brejk lopti, a uspeo da realiuje samo jednu, pri rezultatu 5:5. Posle toga, sigurno je odservirao za vođstvo od 1:0 u setovima, ali za to mu je bilo potrebno 63 minuta.

Sedam minuta duže igralo se u drugom setu, u kojem je Gulbis odmah oduzeo servis Đokoviću, držao prednost do 4:3, kada je Novak uzvratio, tako da je set otišao u taj-brejk, u kojem se videlo ko je stariji - 7:3, za 2:0 u setovima.

U trećem, treći igrač sveta oduzeo je servis 80. na ATP listi u petom gemu, za 3:2, posle čega je došao u situaciju da servira za meč, pri rezultatu 5:4. Servirao je i izgubio gem, tako da je uporni Letonac dobio još jednu priliku...

Tu priliku proćerdao je već u sledećem gemu, tako da je Beograđanin dobio novi servis za polufinale, što nije ispustio. Đoković Letoncu nije dozvolio meč u više od tri seta, ali je na terenu proveo dobrih 187 minuta.

Ipak, gren slem turnir je takav, da će do polufinala, naš treći nosilac imati dan odmora u četvrtak. A, to je peto uzastopno polufinale gren slem turnira za Novaka Đokovića, rezultat kojim može da se pohvali samo Rodžer Federer.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC