• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Imam kvalitet da pobedim Nadala

Novak Đoković najavio je da u polufinalu Rolan Garosa neće izaći na teren samo da bi Nadalu pružio žestok otpor, nego da bi ga pobedio.

 Đoković: Imam kvalitet da pobedim Nadala Izvor: MONDO

Novak Đoković, Ana Ivanović i Jelena Janković nalaze se na istoj tački kao prošle godine u isto vreme.

Sve troje su se opet plasirali u polufinale Rolan Garosa, a Đoković čak ima istog protivnika - u Parizu nepobedivog Rafaela Nadala.

Novak je posle pobede nad Letoncem Gulbisom u četvrtfinalu izjavio da je Nadal favorit, ali da neće izaći na teren samo da bi dao sve od sebe, već da bi pobedio.

"Želim da pobedim i mislim da imam kvalitet za to. Nadal je, naravno, favorit, ali samo sa pozitivnim stavom mogu da ostvarim pozitivan rezultat".

Ernests Gulbis je, prema Đokovićevim rečima, potencijal za Top 10 ATP liste.

"Nedostaje mu iskustvo. Grešio je u ključnim trenucima. Poznajem ga jer smo tri godine trenirali zajedno. Znao sam da vrlo jako udara lopticu i da će biti agresivan. Zato sam se trudio da igram strpljivo i usporim ga, u čemu mi je pomogla i kiša".

Nadal je do polufinala stigao pobedivši Nikolasa Almagra sa tri puta po 6:1. Trostruki uzastopni osvajač turnira je na dosadašnjih pet mečeva izgubio ukupno 25 gemova!

Đoković i Nadal do sada su se sastali deset puta, a rezultat je 3:7. Španac je dobio sve duele na šljaci, ali je pre dve nedelje u Hamburgu prvi put prepustio srpskom teniseru jedan set.

"Ako budem igrao agresivno kao tada, ali budem malo konstantniji, imam šanse. Nikada nisam bio u boljoj formi. Unapredio sam igru na šljaci, imam više samopouzdanja. Velikim mečevima prilazim drugačije nego prethodnih godina. Važno je i to što ćemo do petka imati dva dana odmora", naglasio je Đoković.

Za razliku od njega, Nadal je izjavio je da u polufinalu neće biti izrazitog favorita.

"Biće vrlo teško, ali obojica smo navikli na to. Đoković igra zaista dobro i moraću da dam sve od sebe kako bih došao do finala. Biće to otvoren meč, kakav smo odigrali u Hamburgu. Sve je moguće", rekao je Nadal posle pobede nad Almagrom, na svoj 22. rođendan!

"Kralj šljake" ističe da je mnogo važnije od priče ono što će dvojica tenisera prikazati na terenu.

"Draže mi je što ćemo igrati na šljaci, a ne na nekoj tvrdoj podlozi. Ali Đoković može lepo da odigra i na šljaci. Pobedio je u Rimu, igrao je polufinala ovde, u Hamburgu i u Monaku. Gubio je samo od Federera i mene", kazao je Španac.

Nadal smatra da Đokovićeva prednost može biti to što je u dosadašnjem toku turnira igrao teže mečeve, dok on ni u jednom trenutku nije stavljen na ozbiljniji test.

"Nekada može da bude dobro kada igraš više poena, kada si izložen većem pritisku", ocenio je Nadal.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC