• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena i Ana, početak velikog rivalstva

"Jedna od nas uskoro će biti broj jedan. To je sjajno za srpski tenis i za ceo svet, koji ima priliku da gleda neka druga lica", kaže Jelena Janković.

 Jelena i Ana, početak velikog rivalstva Izvor: MONDO

Trenutno su na drugom i trećem mestu WTA liste, ali pošto više nema Žistin Enan, veliki su izgledi da će se Ana Ivanović i Jelena Janković u narednim godinama smenjivati na vrhu WTA liste.

Iako su se dosad sastale sedam puta - Ana vodi čak sa 6:1! - Jankovićeva je posle plasmana u polufinale Rolan Garosa ocenila da bi okršaj zakazan za četvrtak ustvari mogao da bude početak velikog rivalstva, kakvo je dugo vladalo između Belgijanki Enan i Kim Klajsters.

"Jedna od nas uskoro će biti svetski broj jedan. To je sjajno za srpski tenis, ali i za ceo svet, koji ima priliku da gleda neka druga lica. Nadam se da ćemo obe još dugo igrati, jer jedna drugu guramo, motivišemo", izjavila je Jelena u utorak uveče, posle pobede nad Karlom Suarez Navaro (6:3, 6:2).

Ona je dodala da je putovanje u Beograd, na tretman povređene desne ruke, bilo veoma korisno.

"Na ovom meču nisam imala zdravstvenih problema. Ne znam da li bih mogla da odigram ceo meč da u nedelju nisam otputovala u Srbiju. Biću spremna za polufinale, a koristiće mi i dan odmora".

Jelenina jedina pobeda nad Anom Ivanović datira iz Los Anđelesa 2006. godine.

"Ana ima drugačiji stil igre, kojem teško pariram. Teško je predvideti šta će da uradi, jer voli kratke poene. Na šljaci, ipak, nismo odigrale puno mečeva, tako da su okolnosti sada drugačije. Ja se dobro krećem i to mi omogućava da mnogo bolje igram na šljaci nego na drugim podlogama",
navela je Jankovićeva.

U trenutku kada je završila svoj meč sa Pati Šnider (6:3, 6:2), Ana Ivanović još nije bila sigurna da će igrati srpsko polufinale.

"Igrala sam mnogo mečeva sa Jelenom i ovaj će sigurno biti težak. Mislim da smo jednom igrale na zelenoj šljaci, ali da se nikad nismo sastale na gren slem turniru. Jedna Srpkinja će sigurno igrati u finalu i to je sjajno", rekla je ona.

Jankovićeva i Ivanovićeva bi, u zavisnosti od ishoda poslednjih mečeva Rolan Garosa, u ponedeljak mogle i zvanično da smene Mariju Šarapovu na prvom mestu svetske rang liste.

"Takva mogućnost nije pritisak, to je motiv više. Bližimo se cilju, ostalo je još par mečeva i nadam se da ću uspeti da dam sve od sebe i ispunim jedan od svojih snova. Biti prva na svetu svakako spada među njih", prokomentarisala je Jelena.

Ana je novinarima rekla da za sada "ne razmišlja mnogo o tome".

"Mogućnost da postanem svetski broj jedan je nešto što dolazi kada igrate dobro i pravite dobre rezultate. Želim da svaki meč odigram kao do sada i da ne razmišljam mnogo o plasmanu na listi".


Druga teniserka sveta dodala je da nije lako stigla do polufinala, iako ubedljivi rezultati to ne pokazuju.

"Uložila sam dosta napora i srećna sam što sam, kako je turnir odmicao, igrala sve bolje. To mi uliva dodatno samopouzdanje, sada uživam u svakom meču u Parizu".

(Beta/MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC