• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijan dobro zna ko mu je uzor: Koboli govorio o Đokoviću

Italijan Flavio Koboli ističe da mu je Novak Đoković teniski uzor.

 Flavio Koboli o Novaku Đokoviću Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković prvo je saznao kad će - vjerovatno - na teren u trećem kolu turnira u Šangaju, a tek zatim ko će mu biti rival. Нakon velikog skandala na meču Stena Vavrinke i Flavija Kobolija dalje je prošao mladi italijanski teniser, koji će biti naredni izazivač Srbina. Novak Đoković neće imati lak posao protiv 30. na planeti, ali će mu sigurno biti drago da igra protiv klinca koji je odrastao na njegovim udarcima.

To je nakon pobjede nad Vavrinkom Koboli ispričao medijima. Otkrio je da od kako trenira tenisa u Novaka Đokovića smatra idolom, a da čak i danas, sa 22 godine, odlazi na spavanje uz najbolje udarce srpskog sportiste. Nije nikakva tajna da je Novak inspiracija čitavoj generaciji igrači, a Koboli je samo jedan u nizu koji su to priznali.

"On je moj idol otkako sam počeo da igram tenis", rekao je Italijan u intervjuu poslije meča i dodao: "Gledao sam snimke njega i njegovih mečeva, a sada idem da spavam gledajući njegove najbolje udarce. Želim da se zabavim što je više moguće.” Nije ni čudo da je Koboli odrastao na najboljim udarcima Novaka Đokovića. Primjera radi, imao je manje od šest godina kada je Novak Đoković osvojio prvu grend slem titulu, pobjedom nad Congom u Melburnu.

Koboli je rođen u Firenci 6. maja 2002. godine i kao veoma mlad počeo je da se bavi tenisom. Trenutno zauzima 30. poziciju na ATP listi, što mu je ujedno i najbolji plasman u karijeri. Još nema osvojenu ATP titulu, na grend slemovima nikada nije stizao dalje od trećeg kola, ali ima nekoliko zapaženih rezultata poput finala Vašingtona u leto 2024. godine.

Ovu godinu počeo je na 101. mjestu ATP liste, pa je očigledno koliko je mladi italijanski teniser napredovao u prethodnih nekoliko mjeseci. Tim tempom bismo uskoro mogli da ga vidimo i u društvu najboljih, a za to su mu potrebne i pobjede protiv igrača iz svjetskog vrha. Nadamo se da protiv svog idola u utorak popodne neće biti previše dobro raspoložen, pa da će za iskorak u karijeri morati još malo da sačeka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC