• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Federer i Kuznjecova u polufinalu

Već sada je poznato da, ukoliko Kuznjecova ne osvoji Rolan Garos, prvo mesto na WTA listi pripašće pobednici meča Ivanović - Janković.

 RG: Federer i Kuznjecova u polufinalu Izvor: MONDO

Svetlana Kuznjecova, jedina teniserka koja sledećeg ponedeljka može da bude Broj 1 na svetu, pored Ane Ivanović i Jelene Janković, plasirala se u sredu u polufinale ženskog singla na Rolan Garosu.

Ruskinja se mučila u prvom setu protiv anonimne Estonke Kaje Kanepi, ali je ipak rešila meč u dva seta - 7:5, 6.2. Kuznjecova, četvrta nositeljka u Parizu, u polufinalu će igrati sa sunarodnicom Dinarom Safinom, koja je na spektakularan način preokrenula svoj meč četvrtfinala, takođe u sredu.

Safina (13) je gubila sa 6:4 i 5:2 protiv Elene Dementijeve (7), ali je uspela da dobije drugi set u taj-brejku, a zatim počisti treću Ruskinju u četvrtfinalu sa 6:0 u odlučujućem setu.

Već sada je poznato da, ukoliko Kuznjecova ne osvoji Rolan Garos, prvo mesto na WTA listi pripašće pobednici polufinalnog meča između Ane Ivanović i Jelene Janković. Drugim rečima, ako u četvrtak Safina izbaci Kuznjecovu, Srbija će dobiti svetskog Broja 1.

Istog dana sastaju se Ana i Jelena.

U muškom singlu, u polufinale plasirao se Rodžer Federer, koji je izgubio prvi set od 24. nosioca Fernanda Gonzalesa, ali je potom potsetio Čileanca da mu je on ipak samo stara mušterija - 3:1 (2:6, 6:2, 6:3, 6:4).

Prvi reket sveta čekao je tada pobednika poslednjeg četvrtfinala u singlu, u kojem se se sastali (5) David Ferer i Gael Monfils. Francuska je takođe čekala svog polufinalistu Rolan Garosa posle dugo, dugo godina.

Francuzi su na kraju dočekali mladog Monfilsa, koji je posle četiri seta izbacio, po mnogima, favorita u ovom duelu Ferera - 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:1).

Monfils bi, ukoliko priredi senzaciju u petak, protiv najboljeg igrača sveta, postao drugi Francuz, finalista Gren Slema turnira ove sezone. Podsetimo, finale Melburna igrali su Đoković i Žo-Vilfred Conga.

Srbi, u tom slučaju, ne bi imali ništa protiv da ishod bude isti, jer drugo polufinale čine (2) Rafael Nadal i (3) Novak Đoković.

Nagradni fond muškog singla na drugom Gren Slemu u sezoni iznosi 7.077.680 evra, a u ženskom 6.985.680 evra. Razlika je izazvana većim brojem učesnika u kvalifikacijama u muškom singlu, a što se tiče premija u glavnom žrebu, one su identične.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC