• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djoković: Rusi nas ne plaše, već motivišu

U Melburnu je protiv sebe imao i publiku, koja je navijala za Congu, u Moskvi će za protivnika imati Ruse. I na terenu i na tribinama.

 Djoković: Rusi nas ne plaše, već motivišu  Izvor: MONDO

Dve nedelje posle osvajanja prvog Gren slem trofeja u karijeri, prvog za Srbe u muškoj singl konkurenciji, Novak Djoković će predvoditi Dejvis kup reprezentaciju u prvom meču Svetske grupe - opet - u istoriji.

"Ovo je tek početak menjanja istorije. Iza mene je izuzetno uspešna sezona u 2007. godini. Još pre nego što je 2008. počela, rekao sam da u njoj želim da osvojim Gren slem i odmah sam ostvario tu želju. Sada ću igrati još stabilnije i opuštenije, probaću da uhvatim prvu dvojicu na svetu", izjavio je Djoković za "Sportski žurnal".

Iako to nije zvanično saopšteno, postoji mogućnost da Novak Djoković uopšte ne doputuje u Beograd, pre nego što krene u Moskvu na Dejvis kup. Agencija "Femili sport" potvrdila je da on neće doleteti u srpsku prestonicu u naredna dva dana, a ako bude - javnost će biti informisana.

"Imam dovoljno kvaliteta da postanem "Broj 1", a kada se pogleda rang lista, jasno je da prednost Federera i Nadala poenima nije više toliko velika. Nisu više dominantni kao što su bili. Sada gledam na stvari drugačije."

Pre nego što krene u lov na Rodžera i Rafu, pred Novakom će stajati neki od brojnih ruskih tenisera iz svetskog vrha. U DK reprezentaciju povzan je i Marat Safin, od ranije tu su Nikolaj Davidenko, Mihail Južnji, Dmitri Torsunov, Igor Andrejev...

Žreb i odluka njihovog selektora odlučiće koji će od njih na megdan igraču koji nije izgubio meč u 2008. godini.

"Prvi put u istoriji, Srbija je u Svetskoj grupi, što je ogroman uspeh. Imamo dovoljno jak tim da se suprotstavimo najjačima na svetu, a Rusija to sigurno jeste. To nas ne plaši, nego dodatno motiviše. Bilo bi lepo videti naše navijače u Moskvi, jer će to biti jedna od presudnih stvari", rekao je Djoković, dodatno ohrabren formom Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića, pobednika Australian Opena u miksu.

Sezona je tek počela, ali niko ko prati tenis ne može da ne pomisli šta bi moglo da se promeni na proleće, leto, jesen... Federer je i dalje prvi, Nadal drugi, Djoković treći. Razlika je (za sada) samo u razlici u poenima.

"Kritičan" period za Novaka je mart, kada brani finale u Indijan Velsu, titule u Ki Biskejnu i Majamiju, ali neće biti lako ni u nastavku sezone jer je naš as igrao polufinala Rolan Garosa, Vimbldona, finale US Opena, osvajao Masters u Montrealu...

Naravno, više poena brane Federer i Nadal.

"Postao sam Gren slem šampion i ljudi sada žele da idem još dalje i da izazovem dvojicu na vrhu. Osvajanje prvog GS oslobodilo me je pritiska i olakšalo nastavak karijere. U dalje toku sezone, biću još bolji", poručio je popularni "Djoker".

Nije samo Djoković iznenadio i zadivio svet igrama u Melburnu. Učinio je to i Conga. Prvi je pobedio Federera, drugi Nadala. Obojica u tri seta.

"Ne znam da li smo Conga i ja bolji od Federera i Nadala, jer oni imaju puno stvari u kojima su najbolji. Još moram da popravim igru na mreži. Imam odlične udarce sa osnovne linije, ali u mojoj igri ima dovoljno prostora za napredak. Nemam negativne misli i jedva čekam da uradim sve ono što je neophodno da budem prvi na svetu."

To zna i Federer i kaže da mu ne smetaju izjave Novaka Djokovića da želi što pre da bude "Broj 1".

"Igrali smo mnogo puta, više sam ja gubio, ali i naučio nešto. Sada sam se promenio, više verujem u sebe. Postoji razlika u meni i on to oseća, ali i ja to osećam. Pobedio sam prvog tenisera sveta u tri seta."

"Ne brane samo Rodžer i Rafa mnogo poena, već i ja. I to na najvećim turnirima, na Gren Slemovima i Masters seriji. Podsetiću da su Federer i Nadal godinama u situaciji da brane poene i da to uspešno rade."

Priča o tenisu nije samo priča o prvoj trojici na svetu.

"Veliki broj mladih igrača se istovremeno probija ka vrhu, kao Gaske, Berdih, Marej... Ali, ja sam uvek bio ispred za korak. Nisam se trudio da razmišljam o njima, nego o svojoj karijeri."

Pre nego što je sa "Rod Lejver Arene" i stigao u hotelsku sobu, Novaka je zapljusnuo cunami čestitki sa svih strana sveta.

"Ne, Federer mi nije čestitao. Maradona jeste, ali ne lično, nego preko jednog novinara, kojeg obojica poznajemo."

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC