• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Ani i finale i prvo mesto na svetu!

Ivanovićeva je uspela posle 135 minuta najlepšeg tenisa da pobedi Jelenu Janković, plasira se u finale Rolan Garosa i postane prva igračica sveta.

 RG: Ani i finale i prvo mesto na svetu!  Izvor: MONDO

Ana je! I finalistkinja Rolan Garosa i nova kraljica WTA tura...

Ana Ivanović će igrati u drugom uzastopnom finalu Rolan Garosa u subotu, a nevezano za ishod tog meča, u ponedeljak će biti prva teniserka sveta!

Ona je u četvrtak ponovo pobedila Jelenu Janković u srpskom polufinalu, posle nove velike borbe - 2:1 (6:4, 3:6, 6:4 ), uzela "i jare i pare", tako da će se za prvu Gren Slem titulu boriti protiv Ruskinje Dinare Safine.

Bilo bi sjajno da pobedi, ali iako to kojim slučajem ne uspe, prvo mesto WTA liste rezervisano je za nju.

Sada je skor između Ane i Jelene - 7:1 u korist mlađe Beograđanke, a ako to nije do sada bilo poznato, posle polufinala na "Filip Šatrije" stadionu u Parizu, definitivno je jasno da Jeleni Janković nikako ne odgovara napadački stil igre, koji krasi njenu najveću rivalku.

Ana je odlično napadala, Jelena se neverovatno kretala, pokrivala sve uglove svog polja, terala Anu da uvek mora da udari "još jednom" što je na kraju meč odvelo u neizvestan treći set. Svaka je imala svoj period dominacije, ali se završilo Aninom...

Jelena je odlično počela meč, dok je pritisak prvog mesta na WTA listi lebdeo iznad stadiona. Povela je devojka u plavoj haljinici sa 3:0, imala je i 4:2, ali je onda ona u roze kombinaciji došla do udarca, došla do sigurnosti i ušla u teren, što je praktično bio Jelenin kraj.

Anini forhendi poslali su Jelenu u duboku defanzivu, iz koje je eventualan poen mogla da osvoji samo ukoliko bi napadač izbacio loptu u aut. Druga nositeljka osvojila je četiri gema za redom i dobila prvi set sa 6:4.

U tom periodu igre, samo odnos vinera iz forhenda bio je 10:0 za Anu Ivanović...

Slično se igralo i na početku drugog seta, pre kojeg je Jankovićeva skinula zavoj sa desne ruke, na kojem je ovog puta napisala "I love RG", za razliku od četvrtfinalnog duela kada je pisalo "I love Paris".

Ivanovićeva je odmah napravila brejk, povela sa 2:0, 3:1 i održavala vođstvo do šestog gema, kada je Jelena zaigrala na sve ili ništa. Počela je da udara jače, riskantnije, bliže linijama i takav pristup doneo joj je izjednačenje na 3:3 uz brejk, a potom kod vođstva 4:3 napravila još jedan brejk i došla u situaciju da servira za 1:1 u setovima.

Bio je to prvi set koji je Ana Ivanović izgubila u Parizu ove godine.

Do izjednačenja došla je posle gema u kojem je realizovala četvrtu set loptu, ali i u kojem je Ana imala brejk loptu. Uspela je Jelena da veže pet gemova u nizu i dobije period igre u kojem je njena rivalka imala 15 vinera i 21 neiznđenu grešku.

Ušlo se tada u odlučujući set, koji je Ana počela sa tri greške i odmah izgubila servis. Bio je to šesti uzastopni gem u korist Džej-Džej, a odmah potom došao je i sedmi. Rezultat je bio 0:2. Brejk prednosti, uz dobar servis, agresivnu igru, Jelena je stigla do vođstva od 3:1, posle čega se dominacija na terenu vratila na Aninu polovinu terena.

Ana je oduzela servis Jeleni u šestom gemu trećeg seta i vratila meč na početak, malo pre njegovog kraja - 1:1 u setovima, 3:3 u gemovima.

Do tog trenutka, Ana je nepotrebno u aut poslala više od 40 udaraca, njena protivnica upola manje.

Kada je konačno stigla Jeleninu prednost, Ana Ivanović je sa dve neiznuđene greške i duplom servis greškom vratila brejk prednosti protivnici - 3:4 i servis Džej-Džej...

Servis Džej-Džej i novi brejk - 4:4!

Drama na "Šatrijeu" dostigla je vrhunac dok je svet čekao krunisanje jedne od dve srpske teniske princeze u - tenisku kraljicu.

Jelena je pokušala da "omekša" žice u devetom gemu tako što je gazila glavu reketa, ali je Ana povela sa 5:4.

Tada više niko nije mogao da "omekša" živce, a najmanje Jelena Janković, koja je servirala da ostane na turniru.

Igra je teklo tako da je Ana Ivanović došla do meč lopte na servis Jelene Janković i forhent vinerom otišla do finala i prvog mesta na WTA listi!

Malo statistike za kraj: Ana je imala 50 direktnih poena iz forhenda i bekhenda, naspram Jeleninih 16. Logično, Ana je imala i 43 neiznuđene greške, dok se Jelena zaustavila na 28.

Praznik za Francuze u režiji dve srpske teniserke trajao je 135 minuta. Svaka čast i Ani i Jeleni... Tenis koji je viđen u "našem" polufinalu, top klasa je u odnosu na ono što su gledaoci posmatrali malo pre toga u duelu Ruskinja Safine i Kuznjecove.

"Srećna sam što sam ostala dovoljno snažna na kraju da dobijem meč. Biće teško protiv Dinare. Prvo ću morati da se odmorim i nadam se da ću igrati dobro", rekla je još zadihana Ana Ivanović.

Naša teniserka vodi sa 2:1 u duelima sa Dinarom Safinom, 14. teniserkom na svetu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC