• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED Kup: Srbija protiv Rumunije i Poljske

Konačno zajedno! Srbija u najjačem sastavu kreće u pohod na Svetsku grupu Federejšn kupa.

 FED Kup: Srbija protiv Rumunije i Poljske Izvor: MONDO

Ana Ivanović (2) i Jelena Janković (4), u društvu Ane Jovanović (250) i Teodore Mirčić (269), dobile su Rumuniju i Poljsku za rivale u Grupi D Federejšn kupa, koji u sredu počinje u Budimpešti.

Srbija će prvi put nastupiti u kompletnom sastavu, sa dve od četiri najbolje teniserke sveta. Sa Anom i Jelenom u timu, postavljeni smo za prve nosioce u borbama na turniru Prve grupe Evro-Afričke zone Fed kupu, odnosno borbama za plej-of i popunu Svetske B grupe.

Kako je merodavna bila WTA lista uoči nominacija za žreb, 2. januara 2008. godine, za prvu "tablu" postavljena je Jelena Janković, koja se koliko-toliko oporavila od povreda koje vukla tokom celog Australian Opena. Ona će igrati protiv bolje rangiranih teniserki iz Rumunije i Poljske.

Druga "tabla" je Ana Ivanović i ona će, bar kada su Poljakinje u pitanju, imati lakši posao, jer je u Madjarsku doputovala samo 21. igračica sveta Anješka Radvanska, a ne i Marta Domančovska (82), koja bi kao druga "tabla" bila rival Ivanovićevoj. Umesto Domančovske, na megdan finalistkinji Australian Opena moraće da izadje Ursula Radvanska, 215. na svetu.

Za razliku od Poljske, Rumunija je u kompletnom sastavu stigla u Budimpeštu, ali to svakako ne bi trebalo da brine ni selektora teniserki Dejana Vraneša, niti bilo koga drugog u Srbiji, jer smo tu istu reprezentaciju pobedili prošle godine u Plovdivu bez Ane Ivanović.

Tim Rumunije čine: Jona Raluka Olaru (59), Sorana Mihaela Kirstea (112), Monika Nikulesku (150) i Simona Halep koja je bez pozicije na WTA listi.

"Mislim da bi sa Anom i Jelenom sada trebalo da bude znatno lakše, ali ne smemo da potcenimo nijednog protivnika. Biće nekoliko izuzetno jakih ekipa, sa vrsnim igračicama kao što je domaćin Madjarska, zatim Belorusija, Poljska, Švajcarska, Holandija...", upozorio je Dejan Vraneš, selektor možda i najjačeg tima na svetu u ovom trenutku, koji se zbog redovnih izostanaka jedne od dve Beogradjanke u prvih četiri na WTA listi i dalje nalazi u "Trećoj ligi".

U glavnom gradu Madjarske nalazi se 15 reprezentacija, koje su smeštene u četiri grupe. Jedino je naša Grupa D sačinjena od tri tima, što znači da će Srbija biti slobodna u prvom kolu.

Samo pobednici četiri grupe nastaviće takmičenje i to u polufinalu, u kojem će pobednici, bez odigranog finala, obezbediti mesto u plej-ofu za popunu Svetske B grupe, koju čini grupa od osam reprezentacija plasiranih od devetog do 16. mesta.

Svetsku grupu čine prvih osam.

GRUPA A

HOLANDIJA
BUGARSKA
LUKSEMBURG
PORTUGAL

GRUPA B

ŠVAJCARSKA
VELIKA BRITANIJA
DANSKA
MADJARSKA

GRUPA C

BELORUSIJA
ŠVEDSKA
SLOVENIJA
GRUZIJA

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC