• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafael Nadal - Bog šljake

Rafael Nadal podigao je i četvrti put zaredom pehar na Rolan Garosu, potvrdivši Rožeu Federeru i ostalima da je i dalje neprikosnoven na šljaci.

 Rafael Nadal - Bog šljake Izvor: MONDO

Kada su organizatori na startu ovogodišnjeg Rolan Garosa mesto u oldtajmeru pred žreb dodeli Rafaelu Nadalu i Ani Ivanović nesvesno su odredili pobednike.

Ana se okitila prvim peharom u subotu ne samo u Parizu već ikada na Gren slemu, dok je Nadal četvrtu godinu zaredom ostao neporažen na šljakastim terenima u Bulonjskoj šumi.

On je u finalu održao još jedan čas Rožeu Federeru o gotovo idealnom tenisu na najsporijoj podlozi i rezultatom 6:1, 6:3, 6:0 definitivno mu potvrdio da još uvek nije spreman da kompletira sva četiri Gren slem trofeja u svojoj kolekciji.

I ako su Anu Ivanović nazvali kraljicom Rolan Garosa, Rafael Nadal postao je Bog šljake - on je u Parizu odigrao 28 mečeva i nijedan nije izgubio.

Španac je odmah na startu duela stavio Federeru do znanja da nije spreman da bilo šta menja u odnosu na dosadašnji skor. Poveo je sa 2:0, Švajcarac je uspeo da smanji rezultat, a onda je Nadal vezao četiri gema i posle samo pola sata stigao je do prednosti od 1:0.

Mnogo više od samog rezultata Federera je zabrinula gotovo kompjuterski proračunata igra njegovog rivala, idealni "projektili" koje je sipao u ćoškove terena iz svake situacije, ali i brzina kojom se kretao.

Upravo zahvaljujući toj gotovo idealnoj igri, Nadal je i u nastavku brzo stigao do prednosti (2:0). Svestan da mora da krene na sve ili ništa prvi igrač sveta uložio je sav trud, rastrčao se i uspevao da drži priključak do 3:3.

On je u sedmom gemu imao i brejk loptu, ali je Nadal spasao i tako, možda ključnim poenom, promenio tok meča. Nakon toga Španac je ponovo preuzeo potpunu kontrolu na terenu i posle samo petnaest minuta povećao je vođstvo na 2:0 u setovima.

Federera kao da je to sledilo, jer je izgledalo kao da je u trećem setu u potpunosti digao ruke od pokušaja da bilo šta uradi. Nedostojan otpor, potpuno stran za najboljeg tenisera sveta, rezultirao je porazom u trećem setu od maksimalnih 6:0.

Nadal je četvrti put zaredom prigrabio pehar Rolan Garosa, a publika je ostala uskraćena za dobru borbu, kakva je krasila njihove prethodne duele.

Nadal je blistajući posle superiorne pobede čestitao Rožeu na fer igri.

"Rože je pravi džentlmen i dobar igrač, i mnogo je uradio za tenis, ali ja sam odigrao izvanredno. Uvek je to poseban meč. Atmosfera je drugačija nego obično, i taktika mora da bude takva. Poznajem Federera i znam da protiv njega uvek moram da odigram na najvišem nivou. On je bio najgori izbor po mene u finalu, jer sam znao da će imati veliki motiv posle prethodnih poraza. On je uvek moj najteži protivnik", rekao je Nadal posle meča.

Federer je posle trećeg uzastopnog poraza u finalu Rolan Garosa mogao samo da čestita Nadalu i prizna mu da je najbolji.

"Pokušao sam u finalu da odigram najbolji meč na turniru, ali je Rafa bio nepobediv i ove godine. On je potpuno dominirao na turniru. Igrao je kao nikada pre i podsetio je na Bjorga u najbolje vreme. Dao sam sve od sebe, radio sam naporno od prošle sezone i bio sam pun samopouzdanja, ali sam opet osetio taj gorak ukus poraza. Ipak, obećavam da ću se potruditi sledeće godine. Rafael je potvrdio još jednom da je najjači", izjavio je Federer, koji je ostao u grupi vrhunskih tenisera poput Pita Samprasa, Stefana Edberga, Džona Mekinroa, Džimija Konorsa i Borisa Bekera, koji takođe nikada nisu osvojili Rolan Garos.

Nadal je ubedljivim trijumfom protiv Švajcarca postao prvi teniser posle Ilie Nastasea i Bjerna Borga koji je osvojio trofej na Rolan Garosu bez izgubljenog seta, i ujedno rekorder po broju uzastopno osvojenih pehara.

On se priključio Bjernu Borgu, koji je od 1978. do 1981. bio neprikosnoven na pariskoj šljaci.

Trijumf u Parizu ostavio je Nadala na drugoj poziciji ATP listi, ali je još jednom potvrdio da je i definitivno neprikosnoven na šljaci i da će mnogi morati da se propisno oznoje da bi ga skinuli sa pariskog trona.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC