• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Španović sjajna u Novom Sadu

Drugog dana prvenstva Srbije u atletici najvrednije rezultate su ostvarile Ivana Španović u skoku u dalj i Jelena Jotanović u trci na 100m prepone.

 ATLETIKA: Španović sjajna u Novom Sadu Izvor: MONDO

Španovićeva je na stadionu Karadjordje u Novom sadu preskočila 6,45 metara, što je novi juniorski nacionalni rekord i najbolji rezultat sezone na svetskim listama, dok je Jotanović svoju deonicu istrčala za 13,39 sekundi.

"Posle manje uspešnog nastupa na Memorijalu Artur Takač, ovaj rezultat me je ohrabrio i obradovao. Spremam se za Kup Evrope u Istanbulu i Svetsko prvenstvo, gde idem na zlatnu medalju. Nadam se da ću uz konkurenciju i veću motivaciju dostići i olimpijsku B normu, koja iznosi 6,60 metara", rekla je Španovićeva.

Jotanovićeva je istakla da je za dve desetinke popravila lični rekord, postigavši drugi rezultat ikada istrčan u Srbiji.

"Ovo je svakako rezultat rada sa novim trenerom Zoranom Zdravkovićem. U poslednje vreme smo radili dosta na razvoju brzine i drago mi je što su rezultati usledili tako brzo. Nadam se da ću na Kupu Evrope postaviti novi lični rekord".

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković ocenio je da su novčane nagrade očigledno proizvele pozitivan efekat i motivisale naše najbolje atletičare da nastupe na državnom prvenstvu.

"Napredak u rezultatima i organizaciji obeležili su ovo prvenstvo. Posle Novog Sada, očekujem dobre nastupe reprezentacije na Kupu Evrope, za seniorke u Istanbulu i seniore u Banskoj Bistrici", izjavio je Branković.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC